Džikić: Igrači su vjerovali u čudo, hvala navijačima na nevjerovatnoj podršci

dec 06, 2018 - 21:45:23 Autor: Kategorija: Evropska kosarka
Trener Budućnost Volija prezadovoljan nakon nove velike pobjede svog tima u Evroligi

„Ko u čuda vjeruje, taj čuda i stvara“! Tom poslovicom vodili su se košarkaši Budućnost Volija pred meča sa Barselonom i na kraju su nagrađeni novim trijumfom.

Kao i protiv CSKA Moskve, odlučivala je jedna lopta. I opet je sreća bila uz “plave”, koji su je izaslužili.

Igrali su bez Nikole Ivanovića, koji ima problema sa povredom, a Nemanja Gordić je već u petom minute napravio tri lične greške.

Aleksandar Džikić je nakon toga promiješao “karte” i našao je dobitnu kombinaciju.   

- Vjerovali smo mi i to je najvažnije. Ušli smo u meč odlučni u namjeri da se borimo do posljednjih atoma snage protiv moćne Barselone. Zoran Nikolić se vratio u sastav tima ali nismo mogli da računamo na njega, kao ni na Aleksu Ilića koji je pod velikim znakom pitanja kada je reč o povratku na parket. Pored toga, meč je zbog povreda ramena i koljena propustio i Nikola Ivanović. U takvoj situaciji dogovorili smo se da damo sve od sebe i da nastojimo da do krajnjih granica iskoristimo raspoložive resurse. Željeli smo što duže da budemo u egalu sa Barselonom - rekao je Džikić.

Strateg Podgoričana je pohvalio igrače za, prije svega, odličnu igru u defanzivi.

- Kako je vreme odmicalo mi smo ostajali u egalu i borili se kao lavovi. Igrači su zaista ginuli u odbrani, bacali se za svaku loptu. Vidjeli su da imaju priliku da stignu do čuda, vjerovali su da mogu do njega i na kraju su ostvarili treću uzastopnu pobjedu. Imali smo i sreće, ali sreća prati hrabre, a volio bih da neko kaže da nismo bili hrabri. Hvala navijačima na nevjerovatnoj podršci i nadam se da će i u nastavku sezone biti vjetar u leđa ovom timu, koji im sigurno neće ostati dužan - zaključio je Džikić.

Komentari
 • Standardno
  • Like
  • Dislike
  • Najnoviji
  • Najstariji

Security code Osvježi

 1. Najnovije
 2. Najkomentarisanije
 3. Najčitanije
 4. Šansa preporučuje

Facebook