Blat: Igra u NBA je drugačija od igre u Evropi ili Evroligi

jan 11, 2019 - 13:44:16 Autor: Kategorija: Evropska kosarka
Šef struke Pirejaca pričao o košarci u Americi i na Starom kontinentu

Trener Olimpijakosa Dejvid Blat tek se djelimično složio sa Svetislavom Pešićem, koji je izjavio da se u Evroligi igra najbolja košarka na svijetu, prenio je “Sport klub”.

Strateg Barselone je naglasio da "NBA nije košarka i da se u Evropi igra prava košarka", a novinare je zanimalo mišljenje nekadašnjeg kormilara Klivlenda.

- Reći ću vam što uvijek kažem o toj temi - Igra u NBA je drugačija od igre u Evropi ili Evroligi. Ne radi se o tome šta je bolje ili gore ili kvalitativnije. Ne slažem se sa tim dijelom izjave, ali razumijem gdje trener Pešić vidi razliku u igri. Jer postoji. Utakmice su različite i lično sam to iskusio - rekao je Blat poslije poraza Olimpijosa u Madridu.

Iskusnom stručnjaku nije trebalo postavljati pitanja.

- To je drugačija vrsta košarke, postoje različita pravila, drugačiji raspored koji imate. Igrači i način na koji se timovi grade su različiti.

Blat je bio glavni trener Klivlenda sezonu i po pre nego što je otpušten u januaru 2016. uprkos tome što je ekipa imala najbolji rezultat u NBA ligi.

Prije dolaska u NBA, osvojio je Evroligu sa Makabijem 2014. godine.

 Kvalitativno ne bih rekao da je jedna utakmica bolja od druge. Apsolutno ne. Ali vrlo dobro prepoznajem i razumijem Pešićevo razmišljanje u smislu razlika i načina na koji se igra meč. Igra se vrlo različito. Pod različitim okolnostima. Igrači, pravila, ima mnogo razlika - zaključio je Blat.

Komentari
 • Standardno
  • Like
  • Dislike
  • Najnoviji
  • Najstariji

Security code Osvježi

 1. Najnovije
 2. Najkomentarisanije
 3. Najčitanije
 4. Šansa preporučuje

Facebook