Repeša: Nismo igrali dobro, ali sreća prati hrabre

jan 11, 2019 - 21:54:18 Autor: Kategorija: Evropska kosarka
Trener Budućnost Volija nije bio zadovoljan izdanjem svog tima, posebno u prvih 20 minuta

Poslije više od mjesec dana Budućnost Voli je stigla do pobjede u Evroligi.

U dramatičnom finišu, „plavi“ su savladali Darušafaku i to tek iz četvrtog pokušaja.

Odlučio je koš Norisa Kola tri sekunde prije kraja.

Ovaj trijumf je važan prije svega zbog samopouzdanja ekipe, ali trener Jasmine Repeša nije bio zadovljan izdanjem svog tima.

Posebno se to odnosi na prvih 20 minuta.

- Nismo igrali dobro, ali je najvažnije da smo pobijedili. U prvom dijelu smo bili bez energije i rješenja u napadu. Igrali smo na način koji odgovara rivalu. U nastavku smo uspjeli da promijenimo ritam. Rekao sam prije meča da smo brža ekipa i da to moramo da iskoristimo. Pojačali smo stepen agresivnosti u odbrani, Kol je pokrenuo navijače i ostale saigrače u napadu. Mogli smo da izbjegnemo dramu u završnici, nismo, ali smo na kraju stigli do zlata vrijedne pobjede. Ipak, ovo je važan trenutak, želimo da dobijemo samopouzdanje. Na dobrom smo putu, ali i moramo i možemo bolje - istakao je Repeša.

Nastup Goge Bitadzea je bio pod znakom pitanja zbog povrede ili Tel Aviva, ali je na kraju ipak pomogao saigračima.

- Dva puta je mijenjana odluka da li će igrati Bitadze ili ne. Bile su jako bitne dvije stvari, kada se radi o ovakvom slučaju, o razvojnom prospektu kao što je Goga da mu pomognemo da bude kako treba i da doprinosi našim rezultatima. Nikada nikome u klubu ne bi dozvolio da jednom takvom igraču, potencijalu, da je bilo kakva ruptura, lom..., nešto ozbiljno ne bi ga opeterećivao. Povreda nije bila takva da nije mogao da igra. Vidio sam svega u karijeri i prag boli nije isti. Postoje igrači koji igraju sa velikom boli, ali i igrači kada ih nešto ubode u prst, nisu spremni da igraju. Razgovarao sam sa njim, da nema probijanja te granice boli i on je to prihvatio. Međutim, kada je počeo da se zagrije, bio je spreman, bilo je važno da ne sjedi dugo da se ne ohladi.

1AabaNORIS DAČKA

Kol je bio očajan u prvom poluvremenu, promašio je pet od šest šuteva. U nastavku je sve ispravio i na kraju postao heroj.

- Kada je u pozitvnom ritmu Noris je je nezaustavljiv. U Tel Avivu je počeo sjajno, večeras suprotno, jer je ušao u nervozu, ali je igrao dobro u odbrani, čuvao je Džona Diblera, njihovog najboljeg šutera. On je napravio grešku kod faula, kada smo izašli iz bonusa, došao je da se izvini. Odlika velikih igrača je i da priznaju grešku. Ono što nije dobro bilo jeste kada mu ne ide onda nije bilo ni protoka lopte, drugi igrači nisu imali loptu. To ćemo da radimo sa njim u narednom periodu.

Pred posljednji napad, hrvatski stručnjak je uzeo dva tajm auta. Objasnio je i zbog čega.

- Kad smo vidjeli njih odbrambeni raspored, zvali smo ponovo tajm aut da bi svakog od naših igrača doveli u poziciju da da nešto. Htjeli smo za Džejmsa Bela da damo „alej up“ da zakuca, poslije leđne blokade koju je dobio od Edvina Džeksona. Za Džeksona je Goga napravio blok da izađe da šutne, a na kraju je Goga istrčao kada nije bilo ni jedno ni drugo rješenje, dao loptu Kolu i on treba da uzme loptu ako nismo imali rješenje prije. Malo sreće, ali sreća prati hrabre - zaključio je Repeša.

Komentari
 • Standardno
  • Like
  • Dislike
  • Najnoviji
  • Najstariji

Security code Osvježi

 1. Najnovije
 2. Najkomentarisanije
 3. Najčitanije
 4. Šansa preporučuje

Facebook