Brajant: Zlatnom medaljom sa OI sam motivisao Gasola

sep 14, 2018 - 13:22:00 Autor: Kategorija: NBA
Španca razbjesnio "poklon" u svlačionici

Kobe Brajant nije bio samo najbolji igrač Los Anđeles Lejkersa. Bio je vođa, centar oko kojeg se vrtila čitava svlačonica.

Danas uživa u penziji i prisjeća se trenutaka koji su obilježili njegovu karijeru, a jedan takav obilježio je i karijeru Pau Gasola.

- Morate osluškivati svoje saigrače, postoje stvari koje ih motivišu… Tako sam, naprimjer, imao posebnu motivacionu priču za Pau Gasola. On mrzi kad pričam ovu priču - istakao je Brajant.

Sve je počelo gubljenjem finala NBA lige protiv Bostona (2008).

- Bila je jako teška, prgava, fizički vrlo zahtjevna serija u plej-ofu, a po završetku sezone sa reprezentacijom sam igrao na Olimpijskim igrama u Kini i u finalu smo pobijedili Španiju.

Kada je Gasol došao na pripreme kluba iz Kalifornije, u svlačionici ga je čekao “poklon”.

- Vratili smo se u Ameriku i počeli pripreme za iduću sezonu, a kad je Pau došao u svlačionicu, moja zlatna medalja visila je na njegovom ormariću. Ako Pau nekoga ili nešto voli, onda je to njegova zemlja i čovjek je potpuno poludio. Govorio mi je da sam s....a, svašta. Poslije sam mu rekao: Pau, slušaj me, izgubio si od Seltiksa, pa od Amerike, nemoj da dozvoliš da ova sezona bude treća u nizu.

Poslije toga nova sezona donijela je I novog Gasola.

- Kao da ga je to razbjesnilo jer je podigao nivo agresivnosti u igri, jedino što je tom košarkaškom fenomenu nedostajalo i osvojili smo dva uzastopna prstena - zaključio je Brajant.

Komentari
 • Standardno
  • Like
  • Dislike
  • Najnoviji
  • Najstariji

Security code Osvježi

 1. Najnovije
 2. Najkomentarisanije
 3. Najčitanije
 4. Šansa preporučuje

Facebook