Vist za istoriju - jubilarna 10. medalja

feb 12, 2018 - 15:03:22 Autor: Kategorija: Zimski sportovi
Legendarna Holanđanka je uzela zlato na 1.500 metara u brzom klizanju

Prije dva dana je srebrom na 3.000 metara dostigla Njemicu Klaudiju Pehštajn kao nauspješniju klizačicu u istoriji olimpijskih igara, od danas je Iren Vist sama na tronu, jer je osvojila 10. medalju!

Legendarna Holanđanka je uzela zlato na dvostruko kraćoj dionici, jer je 1.500 metara prešla za minut, 54 sekunde i 35 stotinki.

Tačno dvije desetinke iza nje je bila Miho Takagi, koja je klizala u posljednjem, 14. paru. Nakon što je Japanka prošla kroz cilj, 31-godišnjakinja iz Gorlea je počela da skače od sreće, jer je sačuvala prednost.

Bronza je pripala još jednoj Holanđanki, Marit Lenstri, koja je kasnila 91 stotinku za pobjednicom, a imala je svega stotinku prednosti nad sunarodnicom Lote van Bek.

Vist se 10. medaljom izjednačila na 2. mjestu vječne liste ženskih takmičarki na ZOI sa nekadašnjim nordijskim skijašicama Raisom Smetanjinom i Stefanijom Belmondo.

Holanđanka, međutim, ima bolji odnos odličja - ima pet zlatnih, četiri srebrna i jedno bronzano, sovjetska legenda četiri, pet i jedno, a Italijanka dva, tri i pet.

Ispred nje je samo Norvežanka Marit Bjergen, koja je prije dva dana uzela 11. medalju.

Komentari
 • Standardno
  • Like
  • Dislike
  • Najnoviji
  • Najstariji

Security code Osvježi

 1. Najnovije
 2. Najkomentarisanije
 3. Najčitanije
 4. Šansa preporučuje

Facebook