Toni je ponovo ajkula! Gojković objavio spisak za Francusku

nov 13, 2015 - 11:25:57 Autor: Kategorija: Vaterpolo
Veliki borac Antonio Petrović prvi put u reprezentaciji od EP u Budimpešti 2014.
Antonio Petrović Antonio Petrović FOTO: Google Images

 

Nije ga bilo od Evropskog prvenstva u Budimpešti, ali sada je ponovo "ajkula"! Crna Gora je dobila veliko pojačanje pred nastavak takmičenja u Svjetskoj ligi, ali prije svega za naredne velike akcije - EP u Beogradu i Olimpijske igre u Rio de Žaneiru. Antonio Petrović, majstor Primorja novo (staro) je ime na spisku selektora Vladimira Gojkovića za naredni meč ajkula u Svjetskoj ligi protiv Francuske - 17. novembra u Nici.

Povratnik u reprezentaciju je i ljevoruki Luka Sekulić, zatim novi adut Vašaša Jovan Sarić, kao i talentovani centar i golman Jadran Stefan Pješivac i Slaven Kandić...

"Poslije pobjede nad Španijom, planirali smo da protiv Francuske probamo još neke igrače - one koji su već nekoliko godina bili oko reprezentacije. Trebali su sa nama da budu Saša Mišić i Mlađan Janović koji nijesu bili protiv Španije, ali Mišić je zadobio novu povredu prsta i pitanje je hoće li ići na EP. To nam je i najveći problem sada, jer imamo dosta povrijeđenih igrača. Mlađan i dalje ima istu povredu kao i pred Španiju, Darko Brguljan putuje rovit, Vjekoslav Pasković je povrijedio preponu", rekao je sajt Vaterpolo i plivačkog saveza Crne Gore Vladimir Gojković.

"Međutim, imamo dosta igrača koji su ranije konkurisali za selekciju, koji se i sada nameću. Idemo u Francusku da probamo ovu grupu momaka, kako bismo imali jasniju sliku. Nakon Francuske dolazi Srbija i probaćemo da nastupimo u najjačem sastavu. Mislim da ćemo do početka priprema za EP imati jasniju sliku sa čime raspolažemo. Što se tiče Francuske, favoriti smo protiv njih i u obavezi smo da slavimo u tom meču. Nemamo vremena kao pred Španiju, jer se skupljamo sa raznih strana. Ali, kao što sam rekao ta utakmica će nam dati uvid u mogućnosti - i to je cilj", zaključio je selektor Crne Gore.

 

SPISAK

1. Dejan Lazović 

2. Draško Brguljan 

3. Luka Sekulić 

4. Antonio Petrović 

5. Darko Brguljan 

6. Aleksandar Radović 

7. Stefan Pješivac 

8. Jovan Sarić 

9. Aleksandar Ivović 

10. Nikola Vukčević 

11. Bogdan Đurđić 

12. Uroš Čučković 

13. Slaven Kandić

Komentari
 • Standardno
  • Like
  • Dislike
  • Najnoviji
  • Najstariji

Security code Osvježi

 1. Najnovije
 2. Najkomentarisanije
 3. Najčitanije
 4. Šansa preporučuje