Bolt se vraća sportu: Ukoliko mi kažu da sam dobar, počeću da se bavim fudbalom

jan 08, 2018 - 10:31:42 Autor: Kategorija: Atletika
"Ne želim da budem prosječan, htio bih da osvojim Ligu šampiona", rekao je Jusein Bolt

Legendarni atletičar Jusein Bolt čini se da je ozbiljan u namjeri da postane profesionalni fudbaler.

Bolt je sprintersku karijeru završio prošle godine na Svjetskom prvenstvu u Londonu, a sada planira da se posveti fudbalu. I to u Borusiji Dortmund.

"Povreda je iza mene i potpuno sam spreman. U martu idem na probu u Dortmund, poslije čega ćemo vidjeti šta će biti sa mojom fudbalskom karijerom. Ukoliko kažu da sam dobar, i da mi treba samo malo treninga, nastaviću da se bavim fudbalom", rekao je Bolt.

Jamajčanin je priznao da je nervozan zbog prvih fudbalskih koraka.

"Malo sam nervozan, jer je fudbal drugačiji od atletike. Moram da se priviknem na pojedine stvari, ali ne sumnjam da će poslije nekoliko utakmica sve biti kako treba", kazao je Bolt.

Iako će mu prvi klub biti Borusija Dortmund, Bolt, ipak, sanja dres Mančester junajteda.

"Najveći san mi je Mančester junajted. Ukoliko mi u Dortmundu kažu da sam dobar, treniraću veoma jako da ostvarim taj san", najavio je Bolt.

Bolt bi u fudbalu želio da bude uspješan kao što bio u atletici.

"Mnogo gledam fudbal i razumijem ga. Sa treningom mogu da budem veoma dobar, bar tako mislim. Ne želim da budem prosječan, htio bih da osvojim Ligu šampiona, jer bi to bilo u rangu sa onim što sam postigao u atletici", zaključio je Bolt.

Bolt je u karijeri osvojio 22 medalje, 14 na Svjetskim prvenstvima (11 zlatnih, dvije srebrne i jednu bronzanu) i osam na Olimpijskim igrama (sve zlatne).

Komentari
 • Standardno
  • Like
  • Dislike
  • Najnoviji
  • Najstariji

Security code Osvježi

 1. Najnovije
 2. Najkomentarisanije
 3. Najčitanije
 4. Šansa preporučuje

Facebook