Džudo savez Crne Gore više ne postoji

feb 12, 2019 - 15:22:01 Autor: Kategorija: Borilački sportovi
Ministar sporta i mladih Nikola Janović saopštio da je Džudo savez Crne Gore izbrisana iz registra sportskih organizacija

Zahtjev za usklađivanje rada sa Zakonom o sportu u previđenom roku (15. januar) predala su 42 od ukupno 60 nacionalnih saveza, od kojih je 30 uskladilo Statute za Zakonom, saopštio je danas ministar sporta i mladih Nikola Janović.

Janović je kazao da mu je žao što Džudo savez Crne Gore nije htio da ispuni zakonsku obavezu u procesu preregistracije, uskladi Statut i dostavi svu dokumenataciju.

On je saopštio da je ta asocijacija izbrisana iz registra sportskih organizacija.

"To je jedini savez koji je odbio da dostavi dokumentaciju, umjesto toga u protekle dvije godine traje nadgornjavanje sa Ministarstvom i taktikom napad je najbolja odbrana želi da funkcioniše u takvom obliku", rekao je Janović.

On je naglasio da Džudo savez nije uskladio statut ni sa starim zakonom.

"Samo zbog interesa sportista rekli smo - hajde da uskladite statut po novim pravilima. I to su odbili, iz njima znanih razloga", kazao je Janović.

On je naglasio da to što je Džudo savez izbrisan, ne znači da će sportisti biti uskraćeni.

"Interes ministarstva je da se problemi prevaziđu, očekujem da se više uključi Crnogorski olimpijski komitet i da će pomoći naše reprezentativce u ovom sportu, kako ne bi trpjela njihova takmičenja. Imaćemo, takođe, listu prioritetnih klubova, tu će biti dva džudo kluba", rekao je Janović. 

On je naglasio da će država povesti računa o džudou.

"Nemamo medalju od 2012, ali imamo sjajne džudiste. Moramo da vodimo računa o njima, da nas u najskorijem periodu obraduju medaljama”, rekao je Janović.

Mina

Komentari
 • Standardno
  • Like
  • Dislike
  • Najnoviji
  • Najstariji

Security code Osvježi

 1. Najnovije
 2. Najkomentarisanije
 3. Najčitanije
 4. Šansa preporučuje

Facebook