Fetel otpao u 5. krugu, Hamilton na pragu titule

okt 08, 2017 - 9:24:03 Autor: Kategorija: F1
Britanac je ostvario osmi trijumf u sezoni, ukupno 61. i sada ima velikih 59 bodova više od Njemca na svega četiri trke do kraja

Luis Hamilton je trijumfovao na Velikoj nagradi Japana i praktično osigurao šampionsku titulu, jer je njegov prvi pratilac Sebastijan Fetel opet odustao.

Britanac je ostvario osmi trijumf u sezoni, ukupno 61. i sada ima velikih 59 bodova više od Njemca na svega četiri trke do kraja.

Fetel ponovo nije imao sreće - krenuo je sa 2. mjesta, ali su problemi odmah počeli, pa ga je već u 1. krugu pretekao Maks Ferstapen. U drugom je bio već na 6. mjestu, a na stazi je ostao do 5. kruga samo zahvaljujući izlasku sejfti-kara.

Tada se parkirao u garaži, a kasnije je Ferari saopštio da je imao problem sa svjećicom, zbog čega je bolid gubio snagu.

Hamilton je tada ostao bez glavnog rivala za titulu, ali je morao da se pomuči da trijumfuje, jer je iza njega bio veoma agresivni Ferstapen.

Možda bi ga Holanđanin i pretekao da ga prvo nije zakočio Valteri Botas, i to nakon što je propustio klupskog kolegu nakon boksa, a potom su mu zasmetali i Felipe Masa i Fernando Alonso, koji su se borili za 10. mjesto.

Med Maks je ipak stigao na tri desetinke zaostatka za liderom šampionata u pretposljednjem krugu, ali nije mogao da ga napadne.

Na pobjedničkom postolju je završio i drugi vozač Red Bula, Danijel Rikardo, dok je Botas bio četvrti.

Komentari
 • Standardno
  • Like
  • Dislike
  • Najnoviji
  • Najstariji

Security code Osvježi

 1. Najnovije
 2. Najkomentarisanije
 3. Najčitanije
 4. Šansa preporučuje