Botas: Zaslužili smo pobjedu Kini, Raikonen: Imao sam sreće sa 'sejfti karom'

apr 15, 2018 - 15:38:20 Autor: Kategorija: F1
"Razočaravajuće je kada imate dobar dan, a to ne krunišete na pravi način", rekao je Valteri Botas, vozač Mercedesa

Vozač Mercedesa Valteri Botas nije zadovoljan drugim mjestom na trci za Veliku nagradu Kine, jer smatra da je mogao pobijediti

Botas je na cilj stigao poslije Danijela Rikarda iz Red Bula, a prije vozača Ferarija Kimija Raikonena.

"Trka je odvojala prilično dobro za nas. Izgledalo je da će tako biti do kraja, sve dok vozači nisu otišli u boks tokom izlaska 'sejfti kara'. Tada smo upali u probleme sa Danijelom, a skoro i sa Kimijem", rekao je Botas, pa dodao:

"Razočaravajuće je kada imate dobar dan, a to ne krunišete na pravi način. Dali smo sve od sebe, ali to, očigledno, danas nije bilo dovoljno. Mislim da smo zaslužili pobjedu", kazao je Botas. 

Raikonen je, s druge strane, istakao da mu je imao problem u prvoj krivini, koji se kasnije odrazio i na trku.

"Poslije dobrog starta, bio sam blokiran u prvoj krivini, Morao sam da prikočim, pa su me pojedini vozači prošli. Potom nije bilo lako pratiti ritam ljudi ispred sebe, dugo sam ostao na stazi i imao malo sreće sa 'sejfti karom'. Na kraju su mi bile potrebne meke gume kako bih ostao u igri. Primakao sam se Valteriju, ali je bilo teško proći. Ako želite preticati, morate imate veliku razliku u performansama. To danas nije bio slučaj. Ipak, zadovoljan sam trećim mjestom, jer je u jednom trenutku izgledalo poprilično loše za mene", rekao je Raikonen.

Komentari
 • Standardno
  • Like
  • Dislike
  • Najnoviji
  • Najstariji

Security code Osvježi

 1. Najnovije
 2. Najkomentarisanije
 3. Najčitanije
 4. Šansa preporučuje

Facebook