Fetel optužio Ferstapena, on prihvatio krivicu

apr 15, 2018 - 17:48:55 Autor: Kategorija: F1
"Ferstapen je pogriješio, mislim da je loše procijenio i obojici nam je ugrozio plasman", rekao je vozač Ferarija Sebastijan Fetel

Vozač Ferarija Sebastijan Fetel i pilot Red Bula Maks Ferstapen imali su sudar tokom trke za Veliku nagradu Kine, koji je, razumljivo, obojicu koštao boljeg plasmana.

Fetel, koji je startovao sa pol-pozicije, završio je trku tek na osmom mjestu, dok je Ferstapen prošao bolje - bio je peti nakon starta sa iste pozicije.

"Kasno sam ga vidio, a ostavio sam mu i prostora. Nisam imao namjeru da se opirem, jer je bilo jasno, kao i sa Rikardom, da nema svrhe to raditi, bili su prebrzi na sviježim gumama. Nisam želio da ugrozim trku, ali Ferstapen je pogriješio, mislim da je loše procijenio i obojici nam je ugrozio plasman. Ipak, obojica smo imali i sreće", rekao je Fetel.

Ferstapen je, s druge strane, priznao krivicu. 

"Vidio sam da se Fetel muči sa gumama, pokušavao je da u krivinama koči što kasnija. Želio sam to da iskoristim, međutim prekasno sam ukočio i udario u njega. Naravno, to je moja krivica. Nisam želio da tako bude, a poslije svega je lako reći da je trebalo da sačekam. To bi, najverovatnije, bila dobra ideja, ali, nažalost, sve to se dogodilo", kazao je Verstapen.

Fetel je, inače, zadržao vodeće mjesto u generalnom plasmanu vozača sa 54 osvojena boda, devet više od aktuelnog šampiona Luisa Hamiltona iz Mercedsa, koji je zauzeo četvrtu poziciju u Kini.

Komentari
 • Standardno
  • Like
  • Dislike
  • Najnoviji
  • Najstariji

Security code Osvježi

 1. Najnovije
 2. Najkomentarisanije
 3. Najčitanije
 4. Šansa preporučuje

Facebook