Hamilton produžio ugovor sa Mercedesom

jul 19, 2018 - 13:11:08 Autor: Kategorija: F1
"Član sam Mercedesove porodice skoro 20 godina i nikada nisam bio srećniji u timu nego što sam sada", rekao je Luis Hamilton

Aktuelni šampion Formule 1, Britanac Luis Hamilton, produžio je danas ugovor sa Mercedesom do 2020. godine.

Kako prenose britanski mediji, Hamilton će od njemačkog tima u iduće dvije godine zaraditi najmanje 30 miliona funti, uz moguć rast plate do 40 miliona po sezoni (45 miliona eura) na osnovu bonusa.

Iako je do sada odbijao produženje saradnje, ističući da mu se ne žuri, Hamilton je izjavio da je novi ugovor bio formalnost otkada je prošle zime počeo pregovore sa direktorom Mercedesovog F1 tima Totom Volfom.

"Dobro je staviti potpis na papir, objaviti to i nastaviti uobičajen posao. Član sam Mercedesove porodice skoro 20 godina i nikada nisam bio srećniji u timu nego što sam sada. Na istim smo talasnim dužinama, kako kada smo na stati, tako i kada smo van nje. Radujem se novim pobedama i još većem sjaju trokrake zvijezde", rekao je Hamilton.

Mercedes, inače, dominira u šampionatu Formule 1 od 2014. godine, jer je u proteklom periodu osvojio četiri titule i u konkrenciji vozača i u poretku konstruktora. 

Hamilton je učestvovao u sve četiri konstruktorske titule, a sam je osvojio tri. Jednu je uzeo bivši vozač Niko Rozberg, koji se odmah potom penzionisao. 

Dakle, Hamilton juri petu titulu šampiona Formule 1, kojom bi se izjednačio sa legendarnim Argentincem Huanom Manuelom Fanđom.

Britanac trenutno zauzima drugo mjesto u poretku vozača, sa osam bodova manje od Njemca Sebastijana Fetela iz Ferarija.

Naredna trka šampionata Formule 1 zakazana je za vikend pred nama, a biće vožena za Veliku nagrada Njemačke.

Komentari
 • Standardno
  • Like
  • Dislike
  • Najnoviji
  • Najstariji

Security code Osvježi

 1. Najnovije
 2. Najkomentarisanije
 3. Najčitanije
 4. Šansa preporučuje

Facebook