Raikonen napušta Ferari, vraća se u Zauber

sep 11, 2018 - 15:00:19 Autor: Kategorija: F1
"Potpisivanje ugovora sa Kimijem Raikonenom predstavlja važan dio našeg projekta", rekao je Frederik Vasur, direktor Zaubera

Finski vozač Kimi Raikonen napustiće Ferari na kraju tekuće sezone, te nastaviti karijeru u ekipi Alfa Romeo Zaubera.

Šampion Formule 1 iz 2007. potpisao je dvogodišnji ugovor sa Zauberom.

"Naredne dvije godine u ekipi Zaubera. Srećan sam jer sam se vratio tamo gdje je sve počelo", napisao je Raikonen na Instagramu.

U Zauberi nisi krili oduševljenje angažmanom Raikonena,

"Potpisivanje ugovora sa Kimijem Raikonenom predstavlja važan dio našeg projekta. To je korak koji nas približava cilju, a to je ostvarivanja značajnog napretka ekipe u skorijoj budućnosti", rekao je Frederik Vasur, direktor Zaubera. 

"Kimijev talenat i ogromno iskustvo u Formuli 1 doprinijeće ne samo razvoju našeg bolida, već će ubrzati i razvoj čitavog tima. Zajedno ćemo započeti 2019. godinu na jakim temeljima, odlučni da se borimo za značajne rezultate", dodao je Vasur. 

Iz Ferarija su se, pak, zahvalili Raikonenu i poželjeli mu uspjeh  u budućnosti.

"Kimijev doprinos timu, kao vozača i kroz ljudske kvalitete, bio je fundamentalan. Odigrao je ključnu ulogu u razvoju ekipe, a u isto vrijeme, uvijek je bio dobar timski igrač. Kao svjetski šampion Ferarija, zauvijek će biti dio istorije i porodice. Zahvalni smo Kimiju na svemu tome i želimo njemu i njegovoj porodici uspjeh u budućnosti", navodi se u saopštenju Ferarija.

Raikonen je, inače, trenutno treći u generalnom plasmanu Formule 1, iza Luisa Hamiltona iz Mercedesa i timskog kolege Sebastijana Fetela.

Komentari
 • Standardno
  • Like
  • Dislike
  • Najnoviji
  • Najstariji

Security code Osvježi

 1. Najnovije
 2. Najkomentarisanije
 3. Najčitanije
 4. Šansa preporučuje

Facebook