Fetel: Olakšali smo posao Mercedesu

okt 09, 2018 - 17:20:27 Autor: Kategorija: F1
"Nije bilo lako posljednjih nekoliko nedjelja, ali timski duh nije slomljen", rekao je Sebastijan Fetel, vozač Ferarija

Vozač Ferarija, Njemac Sebastijan Fetel, izjavio je da je njegova ekipa olakšala posao Mercedesu u posljednjih nekoliko trka šampionata Formule 1.

Naime, pilot Mercedesa Luis Hamilton pobijedio je prethodnog vikenda u Japanu, pa sada na liderskoj pozicija ima 67 bodova više od drugoplasiranog Fetela.

Fetel je, s druge strane, stigao na cilj tek kao šesti, pa bi Hamilton već na narednoj trci u SAD mogao da osvoji titulu.

"Još ima šanse da se stvari promjene, ali u posljednjih nekoliko trka mi smo previše olakšali posao Mercedesu. Mada, treba im čestitati, uradili su sve što je trebalo, a to je za njih najvažnije", rekao je Fetel.

Četvorostruki svjetski prvak naveo je da su trke između Ferarija i Mercedesa uglavnom tijesne, ali da to nije bio slučaj u posljednje vrijeme. 

"Nije bilo lako posljednjih nekoliko nedjelja, ali timski duh nije slomljen. Znam koliko je teško, jer se nalazimo u ovakvoj situaciji, ali šta imamo da izgubimo? Daćemo sve što možemo. Ako budemo imali ovakve trke, praktično ćemo im predati sve, ali mislim da treba da se trudimo, da se borimo i da pružimo otpor", dodao je Fetel.

Komentari
 • Standardno
  • Like
  • Dislike
  • Najnoviji
  • Najstariji

Security code Osvježi

 1. Najnovije
 2. Najkomentarisanije
 3. Najčitanije
 4. Šansa preporučuje

Facebook