Botas: Mijenjam pristup, voziću kao da mi je svaka trka posljednja

dec 06, 2018 - 9:51:41 Autor: Kategorija: F1
"Iako sam razočaran sezonom, znam da mogu mnogo više od onoga što sam pokazao", rekao je Valteri Botas

Vozač Mercedesa, Finac Valteri Botas, izjavio je da je razočaran učinkom u nedavno završenom šampionatu Formule 1.

Botas je, naime, završio sezonu bez pobjede, pa će najavio promjenu pristupa u 2019. godini.

"Formula 1 je zanimljiva, jer ne znaš šta nosi budućnost. Međutim, mislim da treba da promijenim pristup za 2019. godinu, jer nemam šta da izgubim. Voziću kao da mi je svaka trka posljednja, čini mi se da je to dobar plan", izjavio je Botas.

Botas je u prvoj sezoni u Mercedesu, 2017. godine, pobijedio na tri trke, a iako je protekla sezona lošija po pitanju rezultata, Finac tvrdi da je napredovao.

"Ono što smo analizirali pokazalo je da je moja brzina u kvalifikacijama i u trkama, u poređenju sa Luisom Hamiltonom, u prosjeku bolja ove godine. To je pozitivno, ali nisu i rezultati. Moramo da analiziramo zašto nema rezultata", rekao je Botas, pa dodao:

"Ponekad nisam imao sreće, a ponekad su problem bili drugi razlozi. Međutim, mislim da su moji nastupi u 2018. bili bolji nego prošle godine, iako su rezultati lošiji", rekao je Botas.

Finski vozač je uvjeren da ima potencijal za mnogo bolje rezultate.

"Najvažnije je što sam uvijek vjerovao da sam dovoljno dobar za Formulu 1. Iako sam razočaran sezonom, znam da mogu mnogo više od onoga što sam pokazao, i to je važna stvar", zaključio je Valteri Botas.

Komentari
 • Standardno
  • Like
  • Dislike
  • Najnoviji
  • Najstariji

Security code Osvježi

 1. Najnovije
 2. Najkomentarisanije
 3. Najčitanije
 4. Šansa preporučuje

Facebook