Poslije BMW-a i Poršea stiže u Meklaren

jan 10, 2019 - 20:31:53 Autor: Kategorija: F1
"Meklaren ima viziju i iskustvo i, što je najvažnije, stručne ljude. Svi zajedno možemo da vratimo tim u vrh Formule 1, što će biti i moj zadatak", poručio je Andreas Zajdl

Njemac Andreas Zajdl postavljen je za kao novi generalni direktor Meklarena u Formuli 1.

"Andreas Zajdl, koji je bivši direktor Poršeove ekipe u trkama Svjetskog šampionata izdržljivosti, priključiće se ekipi tokom godine", rekao je Zek Braun, izvršni direktor Meklarena. 

Nije poznato kada će Zajdl početi da radi u Meklarenu, pošto čelni ljudi ekipe prethodno moraju da se dogovore sa kolegama iz Poršea.

"Zajdl je veoma sposoban vođa tima, sa velikim uspjehom na stazi. To je još jedan važan korak u našem planu oporavka tima. Takođe, to je i korak prema dugotrajnoj posvećenosti Formuli 1", kazao je Braun.

Zajdl je u Formuli 1 radio od 2000. do 2009. godine, u ekipi BMW.

"Ovo je ogromna privilegija i izazov. Inspiriše me to što imam priliku da doprinesem Meklarenovoj zaostavštini", rekao je Zajdl, pa dodao:

"Meklaren ima viziju i iskustvo i, što je najvažnije, stručne ljude. Svi zajedno možemo da vratimo tim u vrh Formule 1, što će biti i moj zadatak", poručio je Zajdl.

Meklaren je prošlu sezonu završio na šestom mjestu od deset ekipa, a 80 odsto bodova osvojio je dvostruki šampion Fernando Alonso.

Međutim, Alonso je po završetku šampionata napustio Formulu 1. On će u maju voziti trku Indijanapolis 500.

U predstojećoj sezoni za Meklaren će voziti Španac Karlos Sainc i Britanac Lendo Noris.

Komentari
 • Standardno
  • Like
  • Dislike
  • Najnoviji
  • Najstariji

Security code Osvježi

 1. Najnovije
 2. Najkomentarisanije
 3. Najčitanije
 4. Šansa preporučuje

Facebook