Muke za Alonsa: Motor iz Melburna više se ne može koristiti

mar 29, 2016 - 14:54:34 Autor: Kategorija: F1
Jako smo razočarani jer su motor sa unutrašnjim izgaranjem i većina okolnih dijelova teško oštećeni zbog udarca koji je jednostavno bio presnažan

 

Honda je ranije potvrdila da će Fernando Alonso na VN Bahreina nastupiti sa novom pogonskom jedinicom, ali da će njihovi inženjeri napraviti opsežne analize kako bi saznali mogu li se neke komponente pogonske jedinice ponovno naći u upotrebi ove sezone.

Japanski proizvođač je danas ponovio da će Španac trebati potpuno novu pogonsku jedinicu za drugu trku sezone, uz dodatak da je većina djelova korišćenih na VN Australije trajno izgubljena.

"U prvobitan položaj smo vratili pogonsku jedinicu iz Fernandovog bolida koja je korišćena u Melburnu”, rekao je Hondin šef Jusuke Hasegava. “Nakon obavljenih početnih ispitivanja, jako smo razočarani jer su motor sa unutrašnjim izgaranjem i većina okolnih dijelova teško oštećeni zbog udarca koji je jednostavno bio presnažan.

Vozači ove godine na raspolaganju imaju pet pogonskih jedinica u sezoni od 21 trke. Meklarenovom vozaču su tako ostale četiri pogonske jedinice za sljedećih 20 trka, otprilike tri puta manje nego što je japanski proizvođač koristio u 2015.

Komentari
 • Standardno
  • Like
  • Dislike
  • Najnoviji
  • Najstariji

Security code Osvježi

 1. Najnovije
 2. Najkomentarisanije
 3. Najčitanije
 4. Šansa preporučuje

Facebook