Legenda u Bijelom Polju

maj 16, 2017 - 21:55:52 Autor: Kategorija: Odbojka
Proslavljeni odbojkaš kazao je da je njegova misija da mališanima prenese dio znanja

 

Odbojkaška legenda, Vladimir Vanja Grbić, posjetio je danas OK Jedinstvo Bemax i družio se sa najmlađima članovima bjelopoljskog odbojkaškog tima, sa kojima je održao i trening u Sportskoj dvorani “Nikoljac”.

Proslavljeni odbojkaš kazao je da je njegova misija da mališanima prenese dio znanja, ali i ljubav prema odbojci, a danas je iskoristio priliku i da ih informiše o svom kampu, koji će se u julu održati na Zlatiboru.

“Od završetka karijere, moje opredeljenje je da radim sa djecom, odnosno da pomognem odbojci da se razvije na pravi način. Kamp na Zlatiboru je prva prilika da ja radim sa djecom onako kako ja mislim da je potrebno, a pored iskustva tokom karijere, od velikog značaja će mi za to biti i znanje stečeno na Fakultetu sporta i vizičkog vaspitanja. U okviru kampa realizovaćemo brojne aktivnosti, a najvažnija su tri segmenta – ortopedski, motorička dijagnostika i razvoj odbojke. Djeca će biti podijeljena u grupe, sa njima će raditi licencirani treneri, a i uslovi u kojima će trenirati biće odlični”, pojasnio je Grbić, dodajući da će mališane u kampu posjetiti i članovi muške odbojkaške reprezentacije, kao i slavni glumci.

Član odbojkaške Kuće slavnih mladim odbojkašima Jedinstva danas je pojasnio i metodički pristup usvajanja tehnike, a ono na čemu je instisitarao jeste da djeci objasni odnos sa loptom.

“Moja želja je da djeci kroz jezik odbojke pomognem da postanu pravi i zrdavi ljudi, da im pokažem kako da izvuku filozofiju odbojke u svakodnevni život i da na taj način iskoriste sport da se realizuju i sazru kao osobe. Sport treba da bude u svrsi zdravlja i života, a ne obrnuto”.

Sportski direktor OK Jedinstvo Bemax, Slobodan Šebek, kazao je da je posjeta Grbića od velikog značaja za afirmaciju odbojke u Bijelom Polju.

“Ovo je pokazatelj da osim takmičarskog dijela, naš klub u velikoj mjeri radi i na popularizaciji odbojke i čini mi se da smo za kratko vrijeme uspjeli dosta toga da uradimo, jer sada imamo oko 40 polaznika škole odbojke. Mi ćemo i u narednom periodu, kroz posjete slavnih odbojkaša i drugim aktivnostima, raditi na unapređenju uslova za rad sa najmlađim kategorija, a vjerujem da ćemo ostvariti naš cilj i da će OK Jedinstvo Bemax učestvovati u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona”, rekao je Šebek.

Kamp Vanje Grbića održaće se na Zlatiboru od 1. do 29. jula 2017. godine.

radiobijelopolje.me

Komentari
 • Standardno
  • Like
  • Dislike
  • Najnoviji
  • Najstariji

Security code Osvježi

 1. Najnovije
 2. Najkomentarisanije
 3. Najčitanije
 4. Šansa preporučuje

Facebook