Masoničić: Nismo favoriti protiv Ukrajine i Grčke

dec 25, 2018 - 16:34:04 Autor: Kategorija: Odbojka
"Daćemo sve od sebe da se spremimo što bolje i da odigramo najbolje što možemo", rekao je Nikola Masoničić, selektor ženske odbojkaške reprezentacije Crne Gore

Crnogorske odbojkašice nisu favoriti u kvalifikacionim duelima za Evropsko prvenstvo 2019. godine protiv Ukrajine i Grčke, ali će dati sve od sebe za što bolji rezultat, poručio je selektor reprezentacije Nikola Masoničić.

Naime, Crna Gora će 5. januara gostovati Ukrajini u Zaporožju, dok će četiri dana kasnije dočekati Grčku u Budvi.

Masoničić je istakao da su crnogorske odbojkašice uoči posljednja dva kvalifikaciona susreta i dalje u igri za plasman na EP. 

"Nismo favoriti protiv Ukrajine i Grčke, ali daćemo sve od sebe da se spremimo što bolje i da odigramo najbolje što možemo", rekao je Masoničić na konferenciji za medije.

Reprezentacija će se za predstojeće utakmice pripremati u Budvi.

"Imamo pehova sa povredama. Sa nama neće biti dva veoma bitna igrača - Ksenija Ivanović i Marija Milović. Njihovo odsustvo je šansa za druge igračice da probaju da se nametnu", kazao je Masoničić, pa nastavio:

"Sa objavljenog spiska sve igračice će se odazvati. Imamo problem sa povredom Mine Dragović, ali nadam se da će se oporaviti i biti na raspolaganju za duele sa Ukrajinom i Grčkom", rekao je Masoničić.

Primač servisa Danijela Džaković kazala je da vjeruje da će crnogorska reprezentacija, iako oslabljena, pokazati šta zna u posljednja dva meča kvalifikacija za EP

"Neće nam nedostajati samo Ivanović i Milović, još dosta njih nije moglo da se pojavi na pripremama. Međutim, ne treba da gubimo nadu, jer je 2018. godina bila teška za nas i nismo ostvarili ono što smo željeli. U posljednja dva meča svaka od nas daće svoj maksimum i potrudiće se da opravda mjesto na rang listi na kojem se nalazimo. Da ne bude da smo slučajno tu. U sportu se sve može kad se hoće. Nadam se da ćemo ostvariti željene rezultate", rekla je Džaković.

Crnogorske odbojkašice poslije četiri odigrana kola imaju polovičan učinak - po dva trijumfa i dva poraza.

Dva puta pobijedile su Norvešku, dok su poražene od Grčke i Ukrajine.

Isti učinak ima i Ukrajina, dok je Grčka dobila sva četire utakmice.

Spisak reprezentacije Crne Gore

Tehničari: Marija Šušić (Tent, Srbija) i Tijana Tvrdišić (Galeb);

Primači servisa: Tatjana Bokan (Bekeščaba, Mađarska), Danijela Džaković (Formis, Slovenija), Katarina Budrak (Miluz, Francuska), Milena Burzanović (Luka Bar), Katarina Ćaćić (Galeb),

Srednji blokeri: Ana Otašević (Stinca, Rumunija), Saška Đurović (Tent, Srbija), Mina Dragović (Partizan, Srbija) i Teodora Rakočević (Morača),

Korektori: Nikoleta Perović (Bekeščaba, Mađarska) i Dijana Vuković (Luka Bar),

Libera: Melisa Cenović (Luka Bar) i Anja Pejović (Vizura, Srbija).

Komentari
 • Standardno
  • Like
  • Dislike
  • Najnoviji
  • Najstariji

Security code Osvježi

 1. Najnovije
 2. Najkomentarisanije
 3. Najčitanije
 4. Šansa preporučuje

Facebook