Bašić: Sve je jasno - treba nam jedna pobjeda

dec 27, 2018 - 15:46:30 Autor: Kategorija: Odbojka
"Prvo ćemo probati da pobijedimo Slovačku i što prije riješimo kvalifikacije. Ako ne uspijemo, ostaje nam posljednja šansa protiv Moldavije u Budvi", rekao je Veljko Bašić

Muška odbojkaška reprezentacija Crne Gore počela je pripreme za posljednja dva meča kvalifikacija za Evropsko prvenstvo - 5. januara protiv Slovačke u gostima, odnosno četiri dana kasnije protiv Moldavije pred domaćim navijačima.

Selektor Crne Gore Veljko Bašić podsjetio je da njegovoj ekipi za istorijski plasman na Evropsko prvenstvo nedostaje samo pobjeda.

"Skupili smo se da završimo posao koji smo počeli 15. jula. Imamo još dvije utakmice, naša pozicija u kvalifikacijama je jasna - treba nam jedna pobjeda da bismo se kvalifikovali", rekao je Bašić, pa nastavio: 

"Moja ideja i princip su da idemo od utakmice do utakmice. Prvo ćemo probati da pobijedimo Slovačku i što prije riješimo kvalifikacije. Ako ne uspijemo, ostaje nam posljednja šansa protiv Moldavije u Budvi", kazao je Bašić na konferenciji za novinare.

Bašić je dodao da kod igrača ponovo želi da vidi "žar u očima" i snagu kolektiva kao u duelu protiv Slovačke u Baru. 

"Individualno, imamo kvalitet, ali to nas neće odvesti na Evropsko prvenstvo, već kolektivna igra. Veliki sam optimista", rekao je Bašić, nastavljajući:

"Čuo sam se sa većinom igrača, vidim da su motivisani. Jedva čekaju da sve počne i da završimo onako kako smo predvidjeli - sa uspješnim kvalifikacijama", kazao je Bašić.

On je istakao da zbog povrede neće moći da računa na srednjeg blokera Luku Babića, navodeći da je umjesto njega pozvan Blažo Milić. 

Na pripremama će biti i tehničari Rajko Strugar i Nikola Radonić, primači servisa Vojin Ćaćić, Marko Bojić, Balša Radunović, Marko Vukašinović i Božidar Ćuk, srednji blokeri Gojko Ćuk, Luka Šuljagić i Ivan Ječmenica, korektori Miloš Ćulafić, Bojan Strugar i Jovan Delić i libero Nikola Lakčević.

Bašić je podsjetio da indonežanski klub ne želi da pusti Aleksandra Minića (bez posljedica po njegov ugovor).

Takođe, selektor Crne Gore je dodao da Simo Dabović, koji je nakon duela sa Moldavijom udaljen iz reprezentacije, nije definitivno otpisan iz reprezentacije.

"Jednostavno, nisam htio da ulazim u rizik da mijenjam ponovo. Mislim da je Rajko pokazao određeni kvalitet, na osnovu kojeg možemo da baziramo dvije posljednje utakmice. Nisam htio da destabilizujem ekipu koja je dobila Slovačku briljantno 3:0", rekao je Bašić.

Kapiten Vojin Ćaćić kazao je da ekipa mora maksimalno ozbiljno da uđe u pripreme, od prvog dana.

"Ne smije da bude kalkulacija, da se nešto spremamo za posljednji meč kod kuće sa Moldavijom, koja je, računamo, slabija od nas. Mi idemo u Slovačku da se borimo i damo sve od sebe, da pobijedimo i što prije sve riješimo. To bi nam najviše odgovaralo što se tiče Evropskog prvenstva i naših karijera u klubovima, da bismo imali nekoliko lakših dana za meč sa Moldavijom. Iskreno se nadam da su se svi igrači uželjeli nacionalnog dresa, znam da ja jesam", rekao je Ćaćić.

Crna Gora je poslije četiri kola prva u grupi sa tri pobjede.

Pobijedila je Slovačku, kao i dva puta Island, dok je poražena od Moldavije.

Komentari
 • Standardno
  • Like
  • Dislike
  • Najnoviji
  • Najstariji

Security code Osvježi

 1. Najnovije
 2. Najkomentarisanije
 3. Najčitanije
 4. Šansa preporučuje

Facebook