Radojičić: Vuja je bio prvi pik, ali nas Đukić "kupio" planovima za Tokio 2020.

dec 02, 2016 - 17:30:08 Autor: Kategorija: Rukomet
Vujoviću je bilo drago da čuje da ga žele u Crnoj Gori
Dragan Đukić Dragan Đukić FOTO: Google images

 

Dragan Đukić nasledio je Ljubomira Obradovića na klupi muške rukometne reprezentacije Crne Gore. Srpski stručnjak dogovorio je saradnju do kraja kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a predsjednik RSCG Zoran Radojičić otkrio je za Informer CG da je Veselin Vujović bio prvi pik nakon odlaska prethodnog selektora.

Tačno mjesec poslije incidenta na treningu “lavova” poslije kog se sa kormila nacionalnog tima povukao Ljubomir Obradović, crnogorski rukometaši dobili su novog selektora, inače trenera Makabija iz Tel Aviva. Upravni odbor RSCG jednoglasno je izabrao Dragana Đukića.

“Đukić će predvoditi našu reprezentaciju do kraja tekućih kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Postoji i realna mogućnost da nakon toga produžimo saradnju. Kada smo ga kontaktirali, kazao mi je da je njegov cilj odlazak na Olimpijske igre 2020. godine. To nas je na neki način kupilo. Radi se o odličnom stručnjaku, dobrom pedagogu i vjerujem da smo napravili dobar izbor”, rekao je  Zoran Radojičić.

Ipak, dugogodišnji rukometni radnik kazao je da je najprije kontaktirao jednu od najvećih rukometnih legendi sa ovih prostora.

“Zvali smo Veselina Vujovića. Njemu je bilo drago da čuje da ga žele u Crnoj Gori. Međutim, on će sa Slovenijom učestvovati na Svjetskom prvenstvu u januaru, a i u odličnoj poziciji je i u tekućim kvalifikacijama za šampionat kontinenta. Uz to, čovjek želi da obezbijedi egzistenciju i jasno nam je zašto nije mogao da pozitivno odgovori na naš poziv”.

Crna Gora je na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo doživjela debakl u Švedskoj, a potom je remizirala u meču sa Rusijom.

“Biće teško jer nam treba najmanje šest bodova da bismo se nečemu nadali. Vidjećemo šta će se desiti u nastavku kvalifikacija. Novom selektoru daćemo odriješene ruke da radi i bira igrače po svom nahođenju”, kazao je Radojičić.

Komentari
 • Standardno
  • Like
  • Dislike
  • Najnoviji
  • Najstariji

Security code Osvježi

 1. Najnovije
 2. Najkomentarisanije
 3. Najčitanije
 4. Šansa preporučuje