Rukometaši bolji od Slovačke u Bijelom Polju

maj 06, 2017 - 21:40:01 Autor: Kategorija: Rukomet
"Lavovi" su savladali Slovačku sa 31:30 i sa četiri boda preuzeli 2. mjesto u grupi 6
Rukometaši bolji od Slovačke u Bijelom Polju Foto: Vijesti.me

Na povratku u bjelopoljski "Nikoljac" poslije skoro devet godina, rukometaši Crne Gore su napravili veliki korak ka Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj.

"Lavovi" su savladali Slovačku sa 31:30 i sa četiri boda preuzeli 2. mjesto u grupi 6. Prva je Švedska sa osam, Rusija i Slovačka imaju po dva.

Šteta je što prednost na kraju nije bila veća, jer bi gol-razlika mogla da odlučuje ako se napravi krug sa Rusijom i Slovačkom. A mogla je...

Tim Dragana Đukića je bolje počeo meč i u 14. minutu poveo 9:5.

Sa izlaskom Boža Anđelića iz igre, Crna Gora je ušla u probleme u napadu, pa su Slovaci serijom 7:1 preokrenuli na 12:10.

Povratkom Anđelića na teren, "lavovi" su opet preuzeli konce igre u svoje ruke i na poluvrijeme otišli sa plus dva (16:14).

Nemanja Grbović je sa dva gola u razmaku od devet sekundi, u 40. minutu vratio plus četiri (23:19), a Slovaci sve do 60. minuta nijednom više nisu prišli na manje od tri gola zaostatka.

Možda i ključni detalj meča se dogodio u 51. minutu, kada je Vuko Borozan u napadu sa dva igrača manje pogodio za 28:24. Tada je bilo jasno ko će pobijediti.

Grbović je bio najbolji akter meča sa osam golova iz isto toliko šuteva, Borozan je opet bio sjajan i pogodio sedam puta, Vladan Lipovina pet, Miloš Vujović četiri...

Vijesti.me

Komentari
 • Standardno
  • Like
  • Dislike
  • Najnoviji
  • Najstariji

Security code Osvježi

 1. Najnovije
 2. Najkomentarisanije
 3. Najčitanije
 4. Šansa preporučuje