Đukić: Trnovit je put pred nama, ali...

maj 08, 2017 - 12:33:19 Autor: Kategorija: Rukomet
"Nije se puno toga promijenilo nakon naše pobjede u Bijelom Polju, jer su i dalje sve opcije otvorene, sve tri ekipe imaju svoje šanse", smatra selektor "lavova"

Veliku želju i borbu lavovi su konačno naplatili važnom pobjedom… Pobjedom nad Slovačkom u Bijelom Polju (31:30), koja bi na kraju mogla da znači put u Hrvatsku, ali koja trenutno ne mijenja mnogo sliku super zanimljive grupe 6 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

"Puno je razloga da mi, ali i Slovačka i Rusija, vjerujemo kako imamo šanse. Naša grupa se očigledno pokazala kao nešto jača, bez izrazitog autsajdera kao u ostalim", rekao je za Dnevne novine selektor rukometaša Crne Gore Dragan Đukić.

Nije se puno toga promijenilo

Švedska je u grupi 6 siguaran putnik na EP, Crna Gora na drugom mjestu ima četiri boda dok su Slovačka i Rusija ostale na po dva.

"Nije se puno toga promijenilo nakon naše pobjede u Bijelom Polju, jer su i dalje sve opcije otvorene, sve tri ekipe imaju svoje šanse", smatra Đukić.

"Naša naredna utakmica sa Švedskom mogla bi da bude odlučujuća, ali ne mora to ništa da znači. Čekaju nas dva meča i mislim da će sve biti otvoreno do kraja i posljednjeg meča u Rusiji. Trnovit je put do Hrvatske, ali koračamo njime i spremićemo da i preostale dvije utakmice odigramo kako treba".

Kako ste zadovoljni igrom u dvomeču sa Slovačkom?

"Ima tu još puno stvari koje mogu i moraju da budu bolje, ali znamo da i ovaj dio kvalifikacija uvijek pada usred sezone, tako da nisu jednostavne za odigrati. Ali nastavljamo da radimo ono što smo počeli, da sklapamo mozaik i tim. Svi mečevi, kao i ova dva znače jedan vid sazrijevanja ove ekipe", ocijenio je Đukić.

Švedska na nivou devedesetih

Naredni meč lavovi igraju protiv Švedske, 14. juna u Pljevljima, pa onda u posljednjem kolu sa Rusijom u Moskvi…

"Švedska je nadolazeća reprezentacija, način na koji su igrali na posljednjem SP, kao i u kvalifikacijama govore da se ova selekcija vratila na onaj nivo na kojem je bila u devedesetim", jasan je crnogorski selektor.

"Razlog za to su igrači koji su proizašli iz rada sa mlađim selekcijama. Podsjetiću vas da su 2013. bili svjetski juniorski prvaci, godinu kasnije su igrali finale".

U Pljevlja stižu rasterećeni…

"To što su se već plasirali u Hrvatsku sigurno nam neće biti ništa lakše u duelu sa njima, jer će biti rasterećeni, a možda će isprobati i neke nove igrače, a opet oni će imati veliki motiv".

Anđelić drugačiji tip srednjaka

Meč u Bijelom Polju pokazao je da je Crna Gora dobila novu snagu na poziciji srednjeg beka… Božo Anđelić je sjajno igrao, kako ste Vi zadovoljni?

"Jako sam zadovoljan, a to je bilo i malo iznenađenje… Možda je mogao da dobije još više šansu, čak i u prvoj utakmici, jer je on malo drugačiji tip srednjeg beka, koji uz dva visoka beka ubrzava igru", objasnio je Đukić.

"Igrao je i u odbrani, a i na treninzima je pokazivao ozbiljnost i da se može na njega računati. Jednostavno moram da pohvalim sve igrače, jer se vidjelo da su svi dali sve od sebe".

Igra bez golmana? Mora da ste uigrani

Na mečevima sa Slovačkom selektor Đukić nije koristio novo pravilo da u napadu uvede igrača umjesto golmana. Pitali smo ga da li se prilagodio karakteristikama ekipe ili nije "ljubitelj" novog pravila.

"Da bi se to pravilo koristilo onda morate da budete dobro uigrani, jer svaki gol primljen u takvim situacijama zna da negativno utiče na tim. Sigurno da bih se odlučio na to da je odlučivao posljednji napad. Ukoliko nije dobro uigrano onda je sve mač sa dvije oštrice i kontraproduktivno", rekao je Đukić i podsjetio:

"Mi smo i u Hlohovecu i ovdje uspjeli da postignemo gol sa dva i jednim igračem manje, tako da nisam primjetio da smo imali neki veiki problem, jer nismo koristili igrača umjesto golmana".

Dnevne novine

Komentari
 • Standardno
  • Like
  • Dislike
  • Najnoviji
  • Najstariji

Security code Osvježi

 1. Najnovije
 2. Najkomentarisanije
 3. Najčitanije
 4. Šansa preporučuje

Facebook