Na F4 i sljedeće sezone, titula za tri do pet godina

maj 09, 2017 - 16:29:07 Autor: Kategorija: Rukomet
Predsjednik ŽRK Budućnost Predrag Bošković za Dnevne novine

Era, koja je krenula 2012. nakon istorijske (prve) titule Lige šampiona, okrenula je svoju posljednju stranicu, već od juče na neki način počela je nova…

Velikan iz Podgorice nalazi se na novom početku, od sljedeće sezone boje Ženskog rukometnog kluba Budućnost braniće podmlađena ekipa… O prethodne četiri godine, planovima i očekivanjima u budućnosti, dan nakon novog četvrtog mjesta iz Budimpešte, razgovarali smo sa predsjednikom dvostrukog šampiona Evrope Predragom Boškovićem…

 

Da li se moglo više? Sigurno da jeste!

Završena je jedna era kako ste zadovoljni? Da li ste očekivali više od jedne titule šampiona Evrope?

“Ova Budućnost je osvojila dvije Lige šampiona i četiri ostala evropska kupa, ali ako ste mislili na Budućnost iz posljednje četiri godine, nakon prve titule, onda možemo govoriti o jednoj tituli. Da li se moglo više? Sigurno jeste”, istakao je Bošković. “Međutim, fajnal-for je poseban događaj i mi posljednja dva puta (četvrto mjesto) nijesmo bili spremni za njega. Koji su razlozi vidjećemo u narednom periodu”.

Na četiri izdanja fajnal-fora Budućnost je bila šampion 2015, dok je na preostala tri svaki put izgubila od Đera jednom u finalu i dva puta u polufinalu…

“Od 2006. postoji samo jedan klub koji je uspješniji od Budućnosti, a to je Đer. Tako da jedini osjećaj koji kod mene može postojati za ovaj period je ponos”, jasan je Bošković.

 

Duboko vjerujem u mladi tim

Kakvi će biti ciljevi podmlađene Budućnosti naredne sezone?

“Budućnost će uvijek imati najviše ciljeve ko god da vodi ili igra u klubu. Vjerujem da i sljedeće godine možemo biti konkurentni za najviši plasman, a o tome možemo da pričamo u istom periodu godinu kasnije”, rekao je predsjednik Budućnosti.

“Duboko vjerujem da dvije Đine (Jauković i Malović), Ema (Ramusović), Itana (Grbić), Dijana (Ujkić), Ivona (Pavićević) i plejada onih koje dolaze, uz Milenu (Raičević) Suzanu (Lazović) i Kaću (Bulatović) mogu biti konkurentne svakom timu u Ligi šampiona”.

Kada se nadate da bi Budućnost ponovo mogla da bude na evropskom vrhu?

“Ako govorimo o tituli to je opet za tri do pet godina, a ako govorimo o fajnal-foru računam da Budućnost već sljedeće sezone može biti konkurentna. A da li će biti dio fajnal-fora zavisi kao i svaki put od više faktora”.

 

Biće pojačanja

Predsjednika Budućnosti pitali smo i da li će biti pojačanja za narednu sezonu, da li su iz kluba sa nekim vodili razgovore…

“Biće pojačanja i o tome će javnost vrlo brzo biti obaviještena”, rekao je Bošković.

 

Kaća? Obostrani interes je da ovdje završi karijeru

Kakva je situacija sa statusom Katarine Bulatović? Da li sjajni desni bek ostaje u Budućnosti?

“Sa Kaćom sam razgovarao i postoji obostran interes da ostane u Budućnosti i ovdje završi karijeru. Nadam se pozitivnom ishodu”, istakao je Bošković.

Dnevne novine

Komentari
 • Standardno
  • Like
  • Dislike
  • Najnoviji
  • Najstariji

Security code Osvježi

 1. Najnovije
 2. Najkomentarisanije
 3. Najčitanije
 4. Šansa preporučuje