Najbolji rukometaš CG: Ne nadam se pozivu dok je situacija u RSCG takva

maj 16, 2017 - 17:43:12 Autor: Kategorija: Rukomet
Bombarder novog šampiona Đorđo Peruničić za Dnevne novine

Tišinu u malenom zalivskom mjestu ove godine prekinula je rukometna eksplozija. Tivat je postao rukometni centar naše zemlje, Partizan je ove sezone ispisao najljepšu stranicu istorije, njegovi igrači nakrivili su šampionsku krunu Crne Gore. Nakon nezaboravne fešte u Bokokotorskom zalivu za Dnevne novine je govorio najbolji igrač novog prvaka i dvije godine zaredom najbolji rukometaš naše zemlje Đorđo Peruničić.

"Osjećaj je izvanredan, svi smo presrećni! Konačno je u Tivat stigao pehar šampiona Crne Gore", poručio je bombarder Partizana. 

 

Šampionska fešta

Veliki uspjeh kluba u Tivtu je proslavljen na sjajan način, a za tu priliku igrači i stručni štab Partizana šampionski pehar su "provozali" na otvorenom autobusu...

"Fešta je bila sjajna, pehar se prošetao Tivtom, a o svemu najbolje govore lica zadovoljnih Tivćana, koji su nas bodrili tokom cijele sezone", istakao je Peruničić.

Rukometaša koji je ponikao u čuvenoj školi Lovćena sa Cetinja pitali smo kako mu se čini kvalitet domaćeg takmičenja...

"Crnogorska liga nije na najboljem nivou, ali može se reći da ima pomaka i nade da rukomet ponovo oživi".

 

Žao mi je zbog Budve, ali...

Partizan je mnogo ranije nego što je bilo planirano osvojio titulu pošto je u finišu sezone iz Prve lige izbačena Budvanska rivijera Budva. Razlog je dobro poznat - budvanski tim na kraju prošle sezone je ugašen, a onda je na istom mjestu osnovan novi, koji je po Pravilniku takmičenje morao početi iz nižeg ranga.

"Iskreno žao mi je što je Budva diskvalifikovana. Međutim, dokazali smo upravo u dva meča protiv njih zašto je titula u našim rukama, tako i da su ostali u ligi, smatram da nijesu bila prijetnja po nas", istakao je Peruničić.

 

Ne nadam se pozivu među lavove, dok...

Najbolji ste rukometaš Crne Gore dvije godine zaredom - da li se nadate pozivu u reprezentaciju?

"Ne nadam se pozivu dok god je situacija u Rukometnom savezu Crne Gore takva kakva je nedavno predstavljena javnosti, a koja traje dugi niz godina", poručio je Peruničić. "Kao najboljeg crnogorskog igrača niko me nikada iz RSCG nije pozvao, a kamoli se interesovao za mene. To nam dovoljno govori kako oni vode računa o svojim igračima. Žalosna je situacija da par pojedinaca, rukovodeći se sopstvenim interesima odlučuju o muškom rukometu i to na taj način što iz godine u godinu uništavaju crnogorski rukomet".

Đorđo Peruničić tako je još jedan od igrača koji je "digao glas" protiv rukovodstva RSCG...

"Ovo nije samo moje mišljenje, već smo nešto slično čuli, a crnogorska liga, broj igrača koji su napustili reprezentaciju i posljednja dešavanja samo nam svjedoče navedeno. Kao najbolji igrač u državi smatram da sam zaslužio poziv u reprezentaciju", jasan je Cetinjan.

Lijevi bek Partizana smatra da se odgovor o stanju u muškom rukometu nalazi na drugoj adresi...

"Mnogi mi postavljaju ovo pitanje, pa sam u obavezi da dam odgovor, ali isto tako treba upitati čelnike RSCG, koji izbjegavaju odgovore ili kratko negiraju sve navedeno. Nadam se skorim reformama u RSCG, boljem odnosu prema igračima i danu kada će crnogorski rukomet i reprezentacija biti prioritet RSCG". 

DNEVNE NOVINE

Komentari
 • Standardno
  • Like
  • Dislike
  • Najnoviji
  • Najstariji

Security code Osvježi

 1. Najnovije
 2. Najkomentarisanije
 3. Najčitanije
 4. Šansa preporučuje

Facebook