Lavice danas dobijaju rivale na SP u Njemačkoj

jun 27, 2017 - 11:30:58 Autor: Kategorija: Rukomet
Žrijeb će se održati danas u Hamburgu

 

Protekle sedmice su otklonjene i posljednje dileme ko će igrati na Svjetskom prvenstvu za rukometašice u Njemačkoj od 1. do 17. decembra, jer su vize sa Panameričkog šampionata izborili Brazil, Argentina i Paragvaj, a vajld-kard je dodijeljen Poljskoj.

Žrijeb će se održati danas od 14 časova u Hamburgu. Svjetska rukometna federacija je juče objavila sastave šešira za šampionat, a Crna Gora će biti u četvrtom sa Slovenijom, Mađarskom i Južnom Korejom. 

Francuska će igrati u grupi A u Triru, Norveška u B u Bitighajmu, Danska u C u Oldenburgu, a Holandija i Njemačka u D u Lajpcigu. Mečevi osmine finala (10 i 11. decembar) i četvrtfinala (12. i 13. decembar) će se igrati u Lajpcigu i Magdeburgu, a „Barklikard arena” u Hamburgu će biti domaćin polufinala 15. decembra i finala i meča za 3. mjesto dva dana kasnije.

Možda bi i najbolje za „lavice” bilo da igraju u Magdeburgu. Danska i Njemačka nisu rivali protiv kojih ne može da se igra, a ne bi se mnogo ni selile. Uzgred, bilo bi dobro da iz 3. šešira izbjegnu Španiju i Brazil, a dobiju Srbiju ili Češku, da iz petog ne igraju samo sa Angolom, a iz šestog sa Poljskom...

Crna Gora je u baražu igrala sa Bjelorusijom i pobijedila 33:26 u Baru, a u Minsku izgubila 25:23.

U Njemačkoj neće biti predstavnika Okeanije, koja je prepustila svoju vizu. IHF se odlučio za Poljsku, četvrtoplasiranu sa posljednjeg SP, koju je podržao i EHF. Kinga Ahruk i drugarice su u baražu oba puta poražene od olimpijskog prvaka Rusije - 31:20 i 32:28.

Prvi šešir: Norveška, Holandija, Francuska i Danska.

Drugi šešir: Rumunija, Njemačka, Rusija i Švedska.

Treći šešir: Srbija, Češka, Španija i Brazil.

Četvrti šešir: Mađarska, CRNA GORA, Slovenija i Južna Koreja.

Peti šešir: Angola, Japan, Argentina i Kina.

Šesti šešir: Paragvaj, Tunis, Kamerun i Poljska.

vijesti.me

Komentari
 • Standardno
  • Like
  • Dislike
  • Najnoviji
  • Najstariji

Security code Osvježi

 1. Najnovije
 2. Najkomentarisanije
 3. Najčitanije
 4. Šansa preporučuje

Facebook