Skandal trese Rukometni savez: Selektor podnio ostavku zbog prijetnji

jul 07, 2017 - 18:31:03 Autor: Kategorija: Rukomet
"Radi se o pritiscima i prijetnjama Dejana Stanojevića, oca igrača Radovana Stanojevića, da bude pozivan na okupljanja kadetske reprezentacije Crne Gore", naveo je Zoran Abramović

Selektor kadetske rukometne reprezentacije Crne Gore Zoran Abramović podnio je danas ostavku na tu funkciju, saopšteno je iz Rukometnog saveza.

On je, u pismu dostavljenom Savezu, kao razloge za ostavku naveo permanentne pritiske i ozbiljne prijetnje.

"Radi se o pritiscima i prijetnjama Dejana Stanojevića, oca igrača Radovana Stanojevića, da bude pozivan na okupljanja kadetske reprezentacije Crne Gore. Napominjem da sam Upravni odbor RSCG i rukovodstvo RK Lovćen ranije ove godine u pisanoj formi obavijestio o pomenutom problemu i prijetnjama Dejana Stanojevića. Razgovori koji su obavljeni po tom pitanju nisu doprinjeli rješavanju problema", naveo je u pismu Zoran Abramović.

On je naglasio da je situacija eskalirala nakon što je objavio spisak kadetskih reprezentativaca pozvanih na rukometni kamp Šampion 2017.

"Kao selektor kadetske reprezentacije, mišljenja sam da se Radovan Stanojević svojim ponašanjem i zalaganjem trenutno nije kvalifikovao da bude dio nacionalnog tima. To je bio dovoljan razlog Dejanu Stanojeviću da nastavi sa pritiscima i prijetnjama meni i mojoj porodici", saopštio je Abramović.

Abramović smatra da je, nakon eksplicitnih prijetnji koje su mu upućivane u dužem vremenskom periodu, na privatnom i poslovnom nivou, kao i razgovora na sastancima sa višim instancama, neophodno da podnese ostavku zbog lične i bezbjednosti svoje porodice.

"Zahvaljujem se RSCG na saradnji i ukazanom povjerenju. Želim Vam uspjeh u daljem radu", poručio je Abramović, koji je kadetsku selekciju preuzeo krajem novembra 2016. godine.

Mina

Komentari
 • Standardno
  • Like
  • Dislike
  • Najnoviji
  • Najstariji

Security code Osvježi

 1. Najnovije
 2. Najkomentarisanije
 3. Najčitanije
 4. Šansa preporučuje

Facebook