Vanesa Agović u Vašašu

avg 18, 2017 - 12:52:25 Autor: Kategorija: Rukomet
„U Vašašu igraju mlade igračice, a trener je čuveni mađarski reprezentativac Petar Kovač od koga ću moći mnogo stvari da naučim i da stasam kao rukometašica”, rekla je Agovićeva za „Vijesti”

Jedna od najtalentovanijih crnogorskih rukometašica, 21-godišnja Vanesa Agović, karijeru nastavlja u Mađarskoj.

Kćerka proslavljene Maje Savić će narednu sezonu provesti u Vašašu, slavnom klubu koji se vratio u elitni rang poslije osam godina.

„U Vašašu igraju mlade igračice, a trener je čuveni mađarski reprezentativac Petar Kovač od koga ću moći mnogo stvari da naučim i da stasam kao rukometašica”, rekla je Agovićeva za „Vijesti”.

Vanesa igra na poziciji srednjeg beka, a prošle sezone je dala 10 golova za Budućnost u Ligi šampiona. Nije imala veliku minutažu, zbog čega je odlučila da ode, jer je u godinama kada joj je najbitnije da igra.

Tokom karijere je imala nekoliko problema sa povredama, koje joj nisu dozvolile da do kraja razvije vanserijski talenat. Imaće pravu šansu u Mađarskoj, a moći će mnogo da nauči od Kovača, koji je rekorder nacionalnog tima te zemlje po broju nastupa (323) i golova (1.797).

Vašaš je 15 puta bio prvak Mađarske i po tome je rekorder Mađarske ispred Đera, koji ima dvije manje. Zanimljivo, baš ta dva kluba će se i sresti na otvaranju sezone 9. septembra, što će biti šansa za mladu Beranku da se dokaže na velikoj sceni...

Vijesti.me

Komentari
 • Standardno
  • Like
  • Dislike
  • Najnoviji
  • Najstariji

Security code Osvježi

 1. Najnovije
 2. Najkomentarisanije
 3. Najčitanije
 4. Šansa preporučuje