Radojičić: Morali smo da reagujemo; Johanson: Čast mi je...

nov 21, 2017 - 18:16:01 Autor: Kategorija: Rukomet
"Crna Gora je vječna, igrači i treneri su od danas do sjutra", rekla je Jovanka Radičević

Novi selektor ženske rukometne reprezentacije Per Johanson danas je predstavljen u Baru, gdje su i počele pripreme za Svjetsko prvenstvo.

Johanson je na klupi naslijedio Dragana Adžića.

"Imali smo obavezu i prema domaćoj i međunarodnoj javnosti da se na Svjetskom prvenstvu pojavimo u najjačem sastavu. Zbog toga je i došlo do ovakve odluke", rekao je predsjednik RSCG Dragan Radojičić.

Johanson je svjestan da je pred njim veliki izazov.

"Čast mi je da sam selektor Crne Gore. Pratio sam ekipu dugo vremena, posebno dok sam bio na klupi Švedske. Znam mnogo djevojaka, ne lično, ali na terenu svakako. Najvažnije je da sada odradimo dobre pripreme, sa osnovnim ciljem da idemo u drugu fazu takmičenja na SP", kazao je Johanson.

Jedna od igračica koju Adžić nije želio da vrati u reprezentaciju je Jovanka Radičević.

"Igrači i treneri su od danas do sjutra, samo je Crna Gora vječna. Najvažnije da budemo zajedno, da uspostavimo što bolju energiju između nas i stručnog štaba. Ne obećavamo velike stvari, osim da ćemo da se borimo maksimalno do kraja. Vjerujem da ćemo sa novom energijom ostvariti ono što svi očekujemo", istakla je Radičevićeva.

Milena Raičević je priznala da će joj biti neobično bez Adžića na klupi.

"Za mene je to novo iskustvo, prvi put je takva promjena, ali šta je tu je. Profesionalci smo, želimo da damo maksimum. Sigurna sam da će ovo biti dobra stvar za reprezentaciju, prije svega zato što su se vratile igračice koje su nam realno i nedostajale".

Komentari
 • Standardno
  • Like
  • Dislike
  • Najnoviji
  • Najstariji

Security code Osvježi

 1. Najnovije
 2. Najkomentarisanije
 3. Najčitanije
 4. Šansa preporučuje

Facebook