Crna Gora protiv Japana u podne traži drugu pobjedu

dec 05, 2017 - 9:58:18 Autor: Kategorija: Rukomet
Biće ovo treći međusobni duel Crne Gore i Japana. Oba su završena pobjedama "lavica" sa šest golova razlike

Atipičan termin, još atipičniji rival - u 3. kolu Svjetskog prvenstva u Njemačkoj, rukometašice Crne Gore u podne igraju protiv Japana.

Tim iz Zemlje izlazećeg sunca igra neobičan rukomet, u kojem se nedostatak visine (prosjek svega 168 centimetara) nadoknađuje fanatičnom borbenošću.

Nekada to donese rezultat, kao u duelu sa Brazilom, protiv kojeg je tim danskog selektora Ulrika Kirkelija vodio sedam razlike i na kraju uzeo bod (28:28).

Rivali, međutim, često iskoriste manjak kvaliteta Azijatkinja i rutinski ih savladaju, kao Danska prije dvije noći (32:18).

Biće ovo treći međusobni duel Crne Gore i Japana. Oba su završena pobjedama "lavica" sa šest golova razlike - 2012. u Lionu na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre u Londonu (29:23) i na prethodnom Svjetskom prvenstvu u Danskoj (30:24).

Sličan scenario se očekuje i danas u Oldenburgu, iako su izabranice Pera Johansona oprezne.

"Japanke su dosta nepredvidive, sa puno promjena u tempu. Biće mnogo zahtjevno igrati sa njima. Moramo da budemo maksimalno skoncentrisane, jer sigurno će znati da kazne svako 'spavanje' i pad koncentracije", rekla je Đurđina Malović za "Vijesti".

Na nesvakidašnji rukomet Japanki upozorava i Tatjana Brnović.

"Japanke su vrlo zahtjevne i agresivne. Bitno je samo da budemo smirene i da dođemo do naše igre", istakla je 19-godišnja Podgoričanka.

Komentari
 • Standardno
  • Like
  • Dislike
  • Najnoviji
  • Najstariji

Security code Osvježi

 1. Najnovije
 2. Najkomentarisanije
 3. Najčitanije
 4. Šansa preporučuje