Adžić: Sanjamo plasman u četvrtfinale Lige šampiona

jan 06, 2018 - 16:18:47 Autor: Kategorija: Rukomet
"Bilo bo fenomenalno da u aprilu odigramo dvomeč protiv timova kao što su Đer, CSM Bukurešt ili Rostov", rekao je Dragan Adžić, trener rukometašica Budućnosti

Rukometašice Budućnosti pripremaju se u Podgorici za nastavak Lige šampiona.

Budućnost će u glavnoj rundi Lige šampiona igrati u grupi sa Vardarom, FTC-om i Tiringerom. 

Prvi meč u glavnoj rundi "plave" će odigrati 28. januara u Dabašu, kada će odmjeriti snage sa mađarskim FTC-om. 

Prethodno će Budućnost odigrati treći turnir Regionalne lige, 19. i 20. januara, kada će u Skoplju ukrstiti koplja sa Vardarom i Krimom, ekipama koja se, takođe, pripremaju za glavnu rundu elitnog takmičenja.

"Poslije Svjetskog prvenstva sve djevojkem osim Eme Ramusović, došle su zdrave na pripreme. Od 21. decembra u kompletnom smo sastavu i do kraja prošle godine radili smo na podizanju fizičke pripremljenosti. Jači dio priprema smo, kao i do sada, završili četiri sedmice prije prvog meča u glavnoj rundi Lige šampiona. Djevojke su sjajno odradile dosadašnji dio priprema za nastavak elitnog takmičenja. Raduje i to što oporavak Ramusović, nakon operacije meniskusa, ide željenim tokom, i ona je juče odradila dio treninga sa ostatkom tima. Vjerujemo da bi mogla da bude u konkurenciji za prvi meč u glavnoj rund,i ukoliko oporavak bude proticao kao do sada", kazao je Dragan Adžić, trener rukometašica Budućnosti.

Treći turnir Regionalne lige biće odlična provjera pred duele protiv sjajnih timova u Grupi 2 Lige šampiona.

"Tiringer će poslije Svjetskog prvenstva, a do početka glavne runde, imati osam utakmica. FTC je prvi susret u nacionalnom šampionatu, nakon prvenstva u Njemačkoj, imao već 30. decembra, a imaće pet-šest mečeva do duela protiv nas. Oba tima će dostići takmičarsku formu, a mi ćemo to probati da odradimo kroz dva duela u Skoplju i dođemo do nivoa da možemo da pariramo rivalima u veoma jakoj grupi. Naročito ove godine su značajne sve utakmice u Regionalnoj ligi i želimo da svaku iskoristimo na najbolji mogući način", rekao je Adžić.

Za najmlađi tim u Ligi šampiona, koji je u novu sezonu ušao sa potpuno izmijenjenim sastavom u odnosu na prethodnu, plasman u četvrtfinale bio bi odličan rezultat.

"To bi bila kruna sezone. Bilo bo fenomenalno da u aprilu odigramo dvomeč protiv timova kao što su Đer, CSM Bukurešt ili Rostov. To je san, i radimo sve da dostignemo taj nivo da možemo da se izborimo i za taj cilj. Biće teško, jer je grupa veoma jaka, i toga smo svjesni. O Vardaru je suvišno trošiti riječi, jedina su ekipa bez poraza i imaju bezbroj vrhunskih igrača. Nama je privilegija da igramo protiv njih u ovom sastavu. FTC je prošle godine nanio jedan od najtežih poraza i Budućnosti i meni kao treneru pred domaćim navijačima, a ove godine imaju jednako kvalitetan sastav, koji je pojačan dolaskom desnog beka, Holađanke Laure Van der Hejden. Oni su po kvalitetu možda i peti najboljih ekipa u Evropi. Tiringer ove sezone nije igrao na najvišem nivou, ali znamo da će to biti najveći izazov za nas u ovom sastavu i krucijalni mečevi za prolaz dalje. Imaju kvalitetan i iskusan sastav koji je odlično vođen, i sigurno je da i oni vide šansu protiv nas, za razliku od prethodnih sezona kada smo imali jači sastav od njih. Ipak, posebno ćemo se spremati za taj dvomeč i vjerujem ispuniti cilj u duelima protiv njih", zaključio je Adžić.

Komentari
 • Standardno
  • Like
  • Dislike
  • Najnoviji
  • Najstariji

Security code Osvježi

 1. Najnovije
 2. Najkomentarisanije
 3. Najčitanije
 4. Šansa preporučuje

Facebook