Đukić: Preko Makedonije do druge faze Evropskog prvenstva

jan 09, 2018 - 15:40:44 Autor: Kategorija: Rukomet
Vuko Borozan zbog povrede neće ići na Evropsko prvenstvo

Dragan Đukić, selektor muške rukometne reprezentacije Crne Gore, izjavio je da će cilj njegove ekipe da se plasira u drugu fazu na predstojećem Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj.

"Evropsko prvenstvo je najkvalitetnije takmičenje u rukometnom sportu, a naše je zadovoljstvo, čast i ponos što smo dio toga. Crna Gora je treći put uzastopno na velikom takmičenju, a ove godine učestvujemo sa neskrivenim ambicijama da napravimo istorijski korak i zabilježimo prvu pobjedu", rekao je Đukić na konferenciji za novinare.

Đukić je istakao da crnogorsku selekciju očekuje težak zadatak na EP, podsjećajući da će igrati u grupi sa Njemačkom, Slovenijom i Makedonijom.

"Nalazimo se u grupi sa zvaničnim evropskim prvakom Njemačkom, sa kojim otvaramo takmičenje. U drugom kolu igramo sa Makedonijom, izuzetno jakom selekcijiom, a u trećem sa Slovenijom, bronzanom selekcijom sa šampionatu svijeta. Prijateljska utakmica sa Hrvatskom u Splitu pokazatelj je da, bez obzira na kvalitet rivala, imamo šta da pokažemo", kazao je Đukić.

Kao što se i očekivalo, Vuko Borozan zbog povrede neće ići na EP, dok će Nemanja Grbović biti spreman za Šampionat.

"Borozan je igrač koji nas je doveo do Evropsko prvenstvo, drugi strijelac kvalifikacija i rukometaš koji je u Hrvatskoj trebalo da pokaže i dokaže šta znači u svjetskom rukometu. Stanje povrede je takvo da vjerovatno do februara neće moći normalno da trenira", rekao je Đukić. 

Prema Đukićevim riječima, Crna Gora je protiv Hrvatske pokazala da je tim i da se nada da će je to krasiti i na EP, bez obzira kakav rezultat ostvarila.

"Nadam se da ćemo biti pametni i drugima prepustiti ulogu favorita. Naš cilj je pobjeda protiv Makedonije, koja je, po nekoj težini i statusu rukometa u toj dražavi, favorit protiv nas. Ali, to treba i da dokažu na terenu", poručio je Đukić.

Izabranici Dragana Đukića u četvrtak putuju u Zagreb, a prvi meč odigraće u subotu protiv Njemačke.

Komentari
 • Standardno
  • Like
  • Dislike
  • Najnoviji
  • Najstariji

Security code Osvježi

 1. Najnovije
 2. Najkomentarisanije
 3. Najčitanije
 4. Šansa preporučuje

Facebook