"Lavovi" krenuli na Evropsko prvenstvo

jan 11, 2018 - 16:08:15 Autor: Kategorija: Rukomet
Otpao i Nebojša SImić

Rukometaši Crne Gore su bili autsajderi u grupi C nakon žrijeba, šanse su dodatno opale izostankom Vuka Borozana, a onda još srozane u srijedu veče, kada se povrijedio sjajni golman Nebojša Simić.

Iako će igrati bez dva najbolja rukometaša, "lavovi" ne odustaju, već poručuju da će uraditi sve da u konkurenciji Njemačke, Makedonije i Slovenije upišu prvu pobjedu na velikim takmičenjima.

"Simić je imao ogroman motiv da na povratku u nacionalni tim bude najbolji igrač. Gotovo je sigurno da neće biti sa nama", rekao je selektor Dragan Đukić, koji je jednom riječju opisao kako je Simićeva povreda uticala na ekipu:

"Šokantno".

Iako su šanse njegovog tima male, selektor je optimista.

"Probaćemo da budemo tim iznad svega. Ne mijenjamo svoje ambicije, želimo da ostvarimo prvu pobjedu. Za to smo se spremali, radili i podnijeli velike žrtve", kazao je Đukić.

Pred odlazak u Zagreb, srpski stručnjak gleda u budućnost.

"Ja bih ovaj odlazak nazvao početkom putovanja u Tokio. Ako tako gledamo - ko zna šta nas sve iskušava, i kakve ćemo sve prepreke imati da bismo vidjeli da li smo toliko jaki koliko mislimo da jesmo", kazao je selektor.

Četvrto učešće na Evropskim prvenstvima, treće zaredom, najbolji crnogorski rukometaši, otvaraju u subotu protiv Njemačke od 17.15.

Nema Simića i Borozana, tu je Nemanja Grbović, koji nije još maksimalno spreman.

"Na 70 odsto sam, ali mislim da će biti dobro. Uvijek smo bili jači od problema, faliće nam i Borozan i Simić, ali idemo bez njih da probamo da izborimo prolaz", kazao je Grbović.

U odsustvu Borozana, veću minutažu i odgovornost na terenu imaće Stevan Vujović.

"Očekujem da igramo onako kako smo trenirali. Očekujem dobru igru, preciznu, sa preciznim zadacima i veliku borbu. To očekujem od tima, a što se tiče mene - očekujem da igram bolje za reprezentaciju nego do sada. Kvalitetnije, požrtvovanije i agresivnije, a samim tim biće bolje i ekipi", kazao je Vujović.

Nakon duela sa Njemačkom, Crna Gora dva dana kasnije igra sa Makedonijom, a grupnu fazu završava duelom sa Slovenijom koju vodi Veselin Vujović u srijedu, 17. januara.

Komentari
 • Standardno
  • Like
  • Dislike
  • Najnoviji
  • Najstariji

Security code Osvježi

 1. Najnovije
 2. Najkomentarisanije
 3. Najčitanije
 4. Šansa preporučuje

Facebook