Skandal u taboru Norveške: Rukometaši razmjenjivali fotografije gole rukometašice

jan 18, 2018 - 11:58:32 Autor: Kategorija: Rukomet
"Slomljena sam. Sve je ovo bolno i tužno, osjećam se napušteno", rekla je Nora Mork

Rukometaši Norveške večeras će igrati protiv selekcije Srbije utakmicu prvog kola druge runde takmičenja na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj, ali u ne baš dobrom raspoloženju.

Naime, Rukometni savez Norveške potresa skandal zbog golišavih fotografija reprezentativke te zemlje Nore Merk, koje se razmjenjuju među reprezentativcima koji igraju na EP. 

Nori je prošle jeseni hakovan telefon, s kojeg su preuzete eksciplitne fotografije, a koje su se sada našle u posjedu norveških rukometaša.

Zbog toga 26-godišnja rukometašica, trostruka šampionka Evrope sa selekcijom Norveške, kao i najbolji strijelac olimpijskog turnira u Riju, razmišlja o napuštanju reprezentacije.

"Slomljena sam. Sve je ovo bolno i tužno, osjećam se napušteno", rekla je Merk, pa nastavila:

"Savez je obaviješten da razmišljam o svojoj budućnosti u reprezentaciji. Ne znam da li više želim da budem dio kolektiva koji više štiti muške kolege koji su počinili seksualno uznemiravanje, nego mene lično. To je bilo moje okruženje i mislila sam da su to ljudi koji bi trebali da se brinu o meni. Veoma sam razočarana. Bilo bi lijepo da čujem izvinjene", dodala je Merk.

Da je stvar ozbiljna, potvrdio je i predsjednik Rukometnog saveza Norveške

"Savez je obaviješten da su neki igrači dobili fotografije na mobilni, ali su rekli da su ih izbrisali", kazao je Kere Gair Lio, predsjednik Rukometnog saveza Norveške.

Međutim, fotke se došle i do reprezentativaca Danske, koji su, takođe, učesnici Evropskog prvenstva u Hrvatskoj, što je dodatno produbilo skandal.

Komentari
 • Standardno
  • Like
  • Dislike
  • Najnoviji
  • Najstariji

Security code Osvježi

 1. Najnovije
 2. Najkomentarisanije
 3. Najčitanije
 4. Šansa preporučuje

Facebook