Šterbik: Bio sam kod doktora, a onda me je pozvao selektor...

jan 29, 2018 - 10:43:15 Autor: Kategorija: Rukomet
Bivši reprezentativac SRJ i SCG je prije dvije godine napustio "ispanose", ali ga je selektor Đordi Ribera nagovorio da se priključi timu

Španija je prvi put u istoriji postala šampion Evrope, a nema sumnje da je jedan od najzaslužnijih legendarni Arpad Šterbik.

Nekada golman SR Jugoslavije i Srbije i Crne Gore, od 2008. godine predstavlja Španiju, a u finalu protiv Švedske je odbranio nekoliko važnih šuteva, uvukao strah među rivale, koji kasnije nisu znali da realizuju ni zicere.

Šterbik je proglašen za igrača utakmice, a njegova priča je svakako najljepša sa šampionata. 

On je prije dvije godine napustio "ispanose", ali ga je selektor Đordi Ribera nagovorio da im se priključi i pomogne u polufinalu protiv Francuske, pošto se povrijedio prvi golman Gonsalo Peres de Vargas.

U Zagreb je sletio dan prije polufinala i u meču s "ekspertima" dokazao zašto je možda i najbolji golman svih vremena - odbranio je tri sedmerca i otvorio put Špancima ka finalu.

U finalu je bio odličan i sa osam odbrana ponio titulu najboljeg igrača meča.

"Igrao sam samo pola sata na EP, nisam se baš umorio", rekao je poslije meča, a hrvatskim medijima je otkrio gdje je bio u trenutku kada ga je Ribera pozvao da se priključi reprezentaciji. 

"Bio sam kod doktora na pregledu u Skoplju i sjedio u čekaonici. Bilo je oko 10.30 kad mi je zazvonio telefon. Rekli su mi da sam im potreban i već u 14.30 sam bio u avionu. Došao sam na večeru, malo se odmorio i evo me", rekao je 38-godišnjak iz Sente.

Šterbik je sa SR Jugoslavijom osvojio dvije bronze, a sa Španijom Svjetsko prvenstvo 2013. godine, bronzu u Švedskoj 2011. i srebro na EP u Poljskoj prije dvije godine. 

Prije dva mjeseca je u izboru renomiranog sajta Handball Planet proglašen najboljim rukometašem svijeta u 2017. godini.

Komentari
 • Standardno
  • Like
  • Dislike
  • Najnoviji
  • Najstariji

Security code Osvježi

 1. Najnovije
 2. Najkomentarisanije
 3. Najčitanije
 4. Šansa preporučuje

Facebook