Adžić: Ukoliko ispoštujemo dogovor, FTC-u neće biti lako u "Morači"

feb 23, 2018 - 18:22:25 Autor: Kategorija: Rukomet
Subotnji duel između Budućnosti i Ferencvaroša počeće u 19:30 časova

Ferencvarošu neće biti prijatno u Podgorici ukoliko igračice Budućnosti ispoštuju dogovor, kazao je trener crnogorskog prvaka Dragan Adžić uoči duela protiv mađarskog tima u četvrtom kolu Glavne runde Lige šampiona. 

Adžić je kazao da je FTC najteži protivnik koji je ove sezone igrao u Podgorici, uz podsjećanje da je u pitanju jedan od rijetkih timova sa kojim Budućnost nema pozitivan skor.

"Nadam se da će ova mlada generacija uspjeti da skor svede bar na neriješeno. To neće biti lako, jer je FTC i prošle godine uspio da ubjedljivo pobijedi u 'Morači'. To je ekipa koja zna da igra u gostima, ali i u našem timu postoje rezerve koje nismo pokazali do sada. Nadam se da ćemo to uspjeti u subotnjem duelu", rekao je Adžić.

Trener Budućnosti očekuje da će njegova ekipa imati pravu podršku sa tribina i da će im to biti motiv više da dođu do velike pobjede.

"To prvo poluvrijeme prvog međusobnog duela, odnosno do 28. minuta, bilo je naše najbolje izdanje u napadu ove sezone. U nastavku nismo ispoštovali dogovor u odbrani. Ako sada ispoštujemo dogovor, FTC-u sigurno neće biti prijatno. Ukoliko budemo imali željenu energiju u odbrani, Nerei Penji, Aniki Kovačic, Mariji Jovanović, Lauri Van der Hejeden, Noemi Hafri i Ziti Sučanski neće biti lao da daju golove", kazao je Adžić.

On je naglasio da Budućnost igra odbranu koja ne odgovara FTC-u, bez obzira što je ozbiljna napadačka ekipa.

"Naporno smo radili i spremniji ćemo dočekati posljednja tri, nego prethodna tri kola. Konačno imamo i bolji zdratsveni bilten. Tanja Brnović je dobila dozvolu da trenira i optereti se u granicama svojih mogućnosti. Đurđina Malović se nakon dana pet vratila u trenažni proces", rekao je Adžić.

Ferencvaroš, čiji dres nosi bivši kapiten Budućnosti Marija Jovanović, prvi međusobni duel dobio je 34:26. Mađarski tim je u Glavnoj rundi slavio i protiv Bitinghajma 31:22, dok je jedini poraz doživio od Meca u gostima 27:25.

Budućnost je u Glavnoj rundi ostvarila pobjedu i dva poraza – savladala je njemački Tiringer 29:21, dok je u gostima poražena i od Vardara 31:24.

Subotnji duel u dvorani "Morača" počeće u 19:30 časova, a ulaz je slobodan.

Komentari
 • Standardno
  • Like
  • Dislike
  • Najnoviji
  • Najstariji

Security code Osvježi

 1. Najnovije
 2. Najkomentarisanije
 3. Najčitanije
 4. Šansa preporučuje

Facebook