Rukometni savez Srbije: Nacionalni tim je iznad svih nas, naših sujeta, zavisti...

feb 23, 2018 - 20:55:02 Autor: Kategorija: Rukomet
"Sve ono što se u posljednja dva dana pojavilo u medijima na relaciji selektor - reprezentativci ne ide u prilog nikome", navodi se u saopštenju RS Srbije

Rukometni savez Srbije (RSS) apelovao je na sve članove rukometne organizacije da javnim nastupima ne štete ugledu tog sporta.

"Sve ono što se u posljednja dva dana pojavilo u medijima na relaciji selektor - reprezentativci ne ide u prilog nikome, a prije svega rukometnom sportu, koji i dalje uživa veliku popularnost u narodu", navodi se u saopštenju RS Srbije.

Selektor Srbije Jovica Cvetković je prvo optužio rukometaše da su tokom nedavnog Evropskog prvenstva u Hrvatskoj do ranih jutarnjih sati bili u provodu, da bi uslijedio odgovor igrača.

Oni su te optužbe odbacili i istakli da je Cvetković meč protiv Bjelorusije vodio pijan, da je u hotelu za alkohol napravio račun od 1.200 eura, da je pušio u sali gdje su trenirali, kao i da nije znao u kojim klubovima igraju reprezentativci Srbije.

RSS je u petak reagovao na te javne nastupe selektora i rukometaša, istakavši da se problemi ne rješavaju na taj način.

Rukometni savez Srbije je naveo da se rukometna organizacija već godinama suočava sa problemima koji su brojni i vidljivi, ali da ti problemi treba da se rješavaju u okviru organa Saveza.

"Moramo biti surovo transparentni, jer je nacionalni tim iznad svih nas i naših sujeta, zavisti, vrlina i mana", dodaje se u saopštenju.

RSS je istakao da od polemike, rasprave i odgovornosti niko ne bježi", ali da za sve postoji vrijeme i mjesto.

"Mjesto na kome će se raspravljati o svome onome što je bilo dobro i loše na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj jeste sjednica Upravnog odbora Rukometnog saveza Srbije, koja će biti održana u toku naredne nedjelje", navodi se u saopštenju.

"U nadi da svi akteri u rukometnom sportu shvataju punu odgovornost izgovorenih riječi, kao i njihov uticaj na buduće naraštaje, pozivamo još jednom sve da svojim nastupima ne doprinesu da izgubimo niti jedno dijete koje juri za rukometnom loptom", zaključuje se u saopštenju Rukometnog saveza Srbije.

Komentari
 • Standardno
  • Like
  • Dislike
  • Najnoviji
  • Najstariji

Security code Osvježi

 1. Najnovije
 2. Najkomentarisanije
 3. Najčitanije
 4. Šansa preporučuje