Životna drama Cece Kitić: Banka hoće da joj otme stan, ona poručila - neću se ubiti

mar 31, 2018 - 16:00:08 Autor: Kategorija: Rukomet
"Biću dostojanstvena do kraja i neću dozvoliti da me ponize, iako su to vjerovatno htjeli", rekla je Svetlana Ceca Kitić

Najbolju rukometašicu svijeta svih vremena Svetlanu Cecu Kitić banka će sa djecom izbaciti iz stana ako u narednih pet dana ne skupi 66.000 eura duga za kamatu za rate kredita, koji je podigla u švajcarskim francima.

Kako piše "Kurir", proslavljena srpska rukometašica je još 2007. godine podigla stambeni kredit od 50.000 eura za stan u Mirijevu.

"Dio novca sam odmah dala, ali sam za drugi dio morala da podignem kredit u banci. Međutim, sve je krenulo po zlu kada se rata prvo jednom, a zatim i drugi put duplirala. Umjesto početnih 35.000 dinara mjesečno u nekom trenutku sam plaćala skoro 60.000. Do sada sam platila 40.000 eura, ali nekad se dešavalo da kasnim da isplatim rate, na šta se obračunavala kamata. Sada mi je 20. marta stiglo obavještenje od banke o jednostranom raskidu ugovora sa mnom i da sam dužna još 66.000 eura na konto kamata. Ako taj iznos ne isplatim do 5. aprila, moj stan će 13. aprila ići na licitaciju, a ja na ulicu", kazala je Kitić. 

Svetlana kaže da je na sve načine pokušala da se dogovori sa bankom.

"Nikada nisam rekla da neću da vratim dug, ali sam tražila ili malo vremena ili neku mogućnost da refinansiram taj kredit. Međutim, nisu imali razumjevanja. Nema tu tolerancije, nema emocija. Sada mi preostaje da se nadam čudu, da će mi neko pozajmiti toliko novca i da ću uspjeti da ostanem u stanu u kom sam odgojila djecu. Ako ne, pokupiću stvari i djecu i otići u neku garsonjeru, u podstanare", najavila je Kitić.

Uprkos svemu, ona je poručila da će se ponijeti dostojanstveno.

"Proglašena sam za najbolju rukometašicu svih vremena, imala sam blistavu karijeru, ali to ništa ne znači u ovom slučaju. Ne tražim poseban tretman. Kako ostalih 23.000 ljudi koji su se zadužili u švajcarcima - tako i ja. Neki su prodavali stanove, pravili barikade, dok su drugi izvršili samoubistvo. Neću uraditi ništa od toga. Plakala sam cijelu noć, ali neću dozvoliti da to iko vidi. Ne želim da kukam i da se sažaljevaju, neću odustati. Biću dostojanstvena do kraja i neću dozvoliti da me ponize, iako su to vjerovatno htjeli", zaključila je Svetlana Kitić. 

Komentari
 • Standardno
  • Like
  • Dislike
  • Najnoviji
  • Najstariji

Security code Osvježi

 1. Najnovije
 2. Najkomentarisanije
 3. Najčitanije
 4. Šansa preporučuje