Revanš sa Hrvatskom u "Verdeu"?!

jun 04, 2018 - 16:50:04 Autor: Kategorija: Rukomet
"Morača" se renovira, u Nikšiću nema adekvatnih hotela. A gdje su Bar i Budva?
Revanš sa Hrvatskom u "Verdeu"?! Stefan Ivanović/RSCG

Revanš baraža za Svjetsko prvenstvo u rukometu između rukometaša Crne Gore i Hrvatske igraće se u dvorani "Verde" u Donjoj Gorici!

Rukometni savez Crne Gore je na svom sajtu obavijestio da je "Morača" u tom terminu (14. jun) zauzeta, a da EHF ne dozvoljava da se igra u Nikšiću, jer u tom gradu ne postoji adekvatan hotel.

Saopštenje RSCG prenosimo u cjelosti.

"Nakon zvanične potvrde od strane Sportskih objekata Podgorice, da će SC ‘Morača’ biti zatvorena zbog rekonstrukcije u ovom periodu, baraž utakmica Crne Gore i Hrvatske će se odigrati u Sportskom kompleksu ‘Verde’ 14.06.2018. godine sa početkom u 20 časova.

Rukometni savez Crne Gore nije uspio i pored svih napora i pokušaja da utakmicu muških seniorskih reprezentacija Crne Gore i Hrvatske odigra u SC ‘Nikšić’ 14.06.2018. godine.

Naime, problem za odigravanje ove kvalifikacione utakmice u Nikšiću je nedostatak smještajnih kapaciteta u gradu pod Trebjesom koji su propisani Propozicijama EHF (kvalitet hotela, struktura soba...).

Rukometni savez Crne Gore je nakon obavještenja od Sportskih objekata Podgorice, pokušao da dobije odobrenje da selekcija Hrvatske bude smještena u Podgorici, a da se utakmica igra u Nikšiću, ali u skladu sa Propozicijama EHF, gdje je navedena minimalna razdaljina između hotela i dvorane gdje se igra utakmica (25km) nismo dobili pozitivan odgovor od strane Evropske rukometne federacije.

Ovim putem pozivamo sve navijače da 14.06.2018. budu u Sportskom kompleksu ‘Verde’, da pružimo podršku našoj reprezentaciji i izborimo plasman na Svjetsko prvenstvo koje zajednički organizuju Danska i Njemačka", stoji u saopštenju RSCG.

Sada se postavlja samo jedno pitanje - ima li u Crnoj Gori još kojeg grada sem Podgorice i Nikšića?

Bar i Budva imaju sve uslove da budu domaćini ovog meča, ali se čini da su i u RSCG svjesni da nemaju šanse protiv Hrvata bez tri najbolja igrača - Vuka Borozana, Vladana Lipovine i Nebojše Simića.

Komentari
 • Standardno
  • Like
  • Dislike
  • Najnoviji
  • Najstariji

Security code Osvježi

 1. Najnovije
 2. Najkomentarisanije
 3. Najčitanije
 4. Šansa preporučuje

Facebook