Budućnost počela pripreme za novu sezonu

jul 30, 2018 - 20:14:15 Autor: Kategorija: Rukomet
Rukometašice  Dragana Adžića odradile prvi trening u Kolašinu

Rukometašice Budućnosti počele su pripreme za novu sezonu u kojoj nakon povratka tri crnogorske igračice žele da naprave korak više u Ligi šampiona i pokušaju da se poslije godinu pauze, ponovo nađu na finalnom turniru elitnog takmičenja.

U odnosu na prošlogodišnji sastav koji je ostvario odličan rezultat plasmanom među osam najboljih u Evropi, tim Dragana Adžića je jači za Katarinu Bulatović, Marinu Rajčić i Anđelu Bulatović, što će donijeti novi kvalitet i potrebno iskustvo mladim igračicama.

Uvodni dio priprema, "plave" će odraditi u Kolašinu gdje će boraviti od ponedjeljka, a nedostajaće samo kapitenka Milena Raičević koja se oporavlja od povrede ramena.

"Odlučili smo se za sličan sistem rada kao i prošle sezone, da što više treniramo i igramo protiv vrhunskih timova u pripremnom periodu, odnosno u avgustu kada je to jedino moguće, jer već od septembra kreću nacionalna prvenstva".

"Iskoristićemo boravak Bukurešta u Podgorici da protiv njih odigramo dva duela i odradimo dva zajednička treninga, sa Krimom ćemo sparingovati u Ljubljani, a u septembru u Podgorici".

"Očekuje nas učešće na turniru 'Vinko Kandija', kao i sparing protiv Đera u Mađarskoj, te protiv Erda i na kraju duel protiv Podravke u Grudama. Do početka Lige šampiona imaćemo 25 provjera, a za mene i kvalitetan trening protiv jakog tima može donijeti više nego neka utakmica".

"Vjerujem da ćemo na taj način i oporaviti neke igračice i spremno dočekati protivnike koji će početkom oktobra već imati nekoliko mečeva u nacionalnim prvenstvima iza sebe", kazao je Adžić.

Kao i svih prethodnih sezona, za najtrofejniji crnogorski klub prioritet je Liga šampiona, takmičenje u kojem su "plave" osvajale trofej 2012. i 2015. godine i u kojem žele da se ponovo domognu finalnog turnira na kojem u prethodnih pet izdanja, nijesu učestvovale samo ove godine.

Nova sezona elitnog takmičenja počinje prvog vikenda oktobra, a rivali u grupi su francuski Mec, danski Odenze i norveški Larvik.

"Zadovoljni smo učinkom iz prošle sezone, ali želimo da napravimo korak više u sezoni koja je pred nama, naravno ukoliko igračice budu zdrave i ako budemo u ovom sastavu. Plasman na finalni turnir bi bio veliki uspjeh, ali idemo korak po korak".

"Imamo jaku grupu, Mec je praktično peta ekipa po rejtingu u Evropi, tim koji je pobjeđivao i Budućnost, i Đer i Vardar. Odenze na klupi ima sjajnog trenera Jana Pitlika čiji rad izuzetno cijenim i ta dva tima će nam biti vrlo jaki protivnici".

"Larvik je u fazi podmlađivanja kao što smo mi bili prošle sezone, ali ne smije se potcijeniti nijedna norveška ekipa jer znamo koji je to kvalitet i sistem", kazao je Adžić.

zrkb.me

Komentari
 • Standardno
  • Like
  • Dislike
  • Najnoviji
  • Najstariji

Security code Osvježi

 1. Najnovije
 2. Najkomentarisanije
 3. Najčitanije
 4. Šansa preporučuje

Facebook