Budućnost sjutra kreće u Ligi šampiona - Odenze stiže u "Moraču"

okt 05, 2018 - 14:45:13 Autor: Kategorija: Rukomet
"Imali smo veliki broj provjera u pripremnom periodu, u nekim duelima nedostaje su nam Katarina Bulatović i Milena Raičević, ali sada smo kompletni i spremni za izazove u Ligi šampiona", rekao je Dragan Adžić, trener Budućnosti

Rukometašice Budućnosti u subotu (19 sati) dočekuju Odenze u Sportskom centru "Morača", u prvom kolu Grupe A Lige šampiona. 

Biće to premijerni meč u 23. sezoni dvostrukog šampiona Evrope u elitnom takmičenju i prilika da navijači pozdrave novi tim Dragana Adžića, koji je u odnosu na prošlu sezonu jači za tri povratnice u plavi dres – crnogorske reprezentativke Katarinu Bulatović, Anđelu Bulatović i Marinu Rajčić. 

Protivnik na startu je debitant u elitnom takmičenju – danski Odenze, koji sa klupe predvodi iskusni stručnjak Jan Pitlik. 

"Moramo da podižemo formu kroz Ligu šampiona, nije nam prvi put, i znamo da se pripremamo u takvim okolnostima za svaki naredni meč. Želja je da dođe do stabilizacije igra djevojaka koje su iznijele teret prošle sezone. Imali smo veliki broj provjera u pripremnom periodu, u nekim duelima nedostaje su nam Katarina Bulatović i Milena Raičević, ali sada smo kompletni i spremni za izazove u Ligi šampiona", rekao je Dragan Adžić, trener Budućnosti.

"Važno je da u igri ne bude oscilacija, koje su se, možda, primjećivale prošle sezone. A, uz povratak tri iskusne igračice, vjerujem da možemo biti konkurenti svim timovima. Vardar više nije u Ligi šampiona, ali Đer, CSM Bukurešt i Rostov Don imaju jasan cilj da idu do samog kraja. Brest je uložio značajna sredstva, Mec je uvijek tu i sa visokim ambicijama. FTC ima dobar tim, tako da je izvjesno da makar 10 timova na početku sezone objektivno misli da može do finalnog turnira", kazao je Adžić.

U novoj sezoni jedan od glavnih aduta tima Dragana Adžića trebalo bi da bude desni bek Katarina Bulatović, povratnica u plavi dres.

"Dugo smo iščekivale početak Lige šampiona i s nestrpljenjem očekujemo ovaj duel. Vjerujem da će publika doći u velikom broju i da će ih biti više nego prethodne sezone. Razloga da nas podrže ima mnogo, vjerujem da smo izdanjima u prethodnim sezonama zaslužili podršku, a takođe, ovo je prilika da vide našu novu kuću, odnosnon renoviranu dvoranu", rekla je Bulatović, pa dodala:

"Odenze u svojim redovima ima veliki broj danskih reprezentativki, detaljno smo ih analizirale, iako naravno nećemo otkrivati karte uoči meča. Očekujem da će odbrana biti na zavidnom nivou, to će nam biti potrebno, jer imaju dosta bekova koji mogu da daju gol i izvan devet metara", kazala je Bulatović.

Pivot Tatjana Brnović, takođe, s nestrpljenjem očekujemo duel protiv Odenzea.

"Važno je da vjerujemo jedna u drugu, a biće nam značajna i podrška navijača. S nestrpljenjem očekujemo duel protiv Odenzea. Dugo smo se spremale za danski tim, tačnije od početka priprema koje su nam brzo prošle, jer smo imale veliki broj kontrolnih utakmica. Odenze je odličan tim, koji predstavlja okosnicu danske reprezentacije, imaju dobre šutere i zahtjevaju našu maksimalnu pažnju od prvog do posljednjeg minuta", rekla je Brnović.

Početak sjutrašnje utakmice između Budućnosti i Odenzea zakazan je za 19 časova, a ulaz u dvoranu "Morača" biće besplatan. 

U drugom meču prvog kola Grupe A, Mec u nedjelju (15 sati) dočekuje Larvik.

Komentari
 • Standardno
  • Like
  • Dislike
  • Najnoviji
  • Najstariji

Security code Osvježi

 1. Najnovije
 2. Najkomentarisanije
 3. Najčitanije
 4. Šansa preporučuje

Facebook