Roganović objavio spisak, nema Borozana

okt 10, 2018 - 20:58:01 Autor: Kategorija: Rukomet
Povratak Vladana Lipovine

Osmi selektor rukometne reprezentacije Crne Gore Zoran Roganović objavio je širi spisak za svoje prve mečeve u novoj ulozi, duele sa Farskim Ostrvima i Ukrajinom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine.

Među 28 igrača koje je pozvao nekadašnji desni bek „lavova“ nema zvanično najboljeg sportiste Crne Gore, Vuka Borozana, koji ne želi da igra za nacionalni tim. Nema ni supertalentovanog Miljana Vujovića, 18-godišnjeg golmana koji je odlučio da brani za Sloveniju.

Roganović je vratio pivota Istra Branka Kankaraša, kojeg nije bilo od Evropskog prvenstva u Poljskoj 2016. godine. On je sedmi strijelac francuske Starlige sa 27 golova na pet utakmica, uz najbolji procenat realizacije od igrača sa dvocifrenim brojem pogodaka - 93,1 odsto.

Prvi put nakon povrede na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj, u selekciji je i kružni napadač mađarskog Dabaša, Nebojša Simović, koji bi trebalo da bude adut u odbrani. Vraća se i Vladan Lipovina, koji je imao zdravstvenih problema.

Na spisku je prvi put i srednji bek španskog Kangasa, Filip Vujović, koji je za trećeplasirani tim Asobala dao 10 golova na pet mečeva.

Među 28 igrača je najviše predstavnika Lovćena - četvorica, ali je realno očekivati da se na užem spisku nađe samo Mirko Radović.

Pozvan je i lijevi bek tivatskog Partizana Đorđo Peruničić, koji je dva puta biran za najboljeg rukometaša u Crnoj Gori.

Crna Gora 24. oktobra dočekuje Farane, a četiri dana kasnije gostuje Ukrajincima u Sumiju. Ako bi upisala dvije pobjede, bila bi na pragu Evropskog prvenstva, jer će vizu za šampionat u Švedskoj, Austriji i Norveškoj izboriti po dvije selekcije iz osam grupa i četiri najbolje trećeplasirane.

Spisak - golmani: Mile Mijušković (Benidorm, Španija), Nebojša Simić (Melzungen, Njemačka), Vuko Borilović (Lovćen), Danilo Mihaljević (Železničar, Srbija);

Lijeva krila: Miloš Vujović (Tatabanja, Mađarska), Milan Popović (Pelister, Makedonija), Aleksandar Bakić (Komovi);

Desna krila: Mirko Radović (Lovćen), Marko Lasica (Bešiktaš, Turska), Draško Kaluđerović (Lovćen);

Lijevi bekovi: Vasko Ševaljević (Tremble, Francuska), Miloš Božović (Tatabanja), Đorđo Peruničić (Partizan), Božidar Leković (Trst, Italija), Miodrag Stanojević (Lovćen);

Srednji bekovi: Stevan Vujović (Dobrođea sud, Rumunija), Filip Vujović (Kangas, Španija), Vasilije Kaluđerović (Izviđač, BiH), Božo Anđelić (Ferencvaroš, Mađarska), Žarko Pejović (Dunarea Kalaraši, Rumunija);

Desni bekovi: Stefan Čavor (Veclar, Njemačka), Vladan Lipovina (Rajn-Nekar Leven, Njemačka), Branko Vujović (Celje, Slovenija), Ivan Perišić (Dabaš, Mađarska);

Pivoti: Nemanja Grbović (Steaua, Rumunija), Nebojša Simović (Dabaš), Branko Kankaraš (Istr, Francuska), Admir Pelidija (Alkobendas, Španija).

Komentari
 • Standardno
  • Like
  • Dislike
  • Najnoviji
  • Najstariji

Security code Osvježi

 1. Najnovije
 2. Najkomentarisanije
 3. Najčitanije
 4. Šansa preporučuje