Johanson: Bili smo fantastični u prvom poluvremenu

dec 07, 2018 - 10:35:00 Autor: Kategorija: Rukomet
"Potrebno je da upoznam bolje ovaj sistem, ali smo imali šest-sedam golova prednosti i tako je moralo da ostane. Ipak, zadovoljan sam zbog pobjede", rekao je Johanson

Selektor ženske rukometne reprezentacije rne Gore Per Johanson je bio zadovoljan nakon pobjede nad Švedskom na startu glavne runde na EP, ali ne i zbog činjenice da je njegov tim u finišu dozvolio rivalu da priđe na svega dva gola minusa.

"Igrali smo fantastičan rukomet u prvom poluvremenu. Imali smo problema sa tempom rivala, sa brzim centrom, ali smo od početka krenuli da pogađamo, Marina je bila u meču od starta i imali smo veliku prednost tokom većeg dijela meča. Na kraju je izgleda proradio taj balkanski mentalitet, da mora da bude uzbudljivo. Potrebno je da upoznam bolje ovaj sistem, ali smo imali šest-sedam golova prednosti i tako je moralo da ostane. Ipak, zadovoljan sam zbog pobjede", rekao je Johanson.

Šveđanin je odlučio da u petak oslobodi igračice obaveza.

"Daću djevojkama slobodan dan, sjutra nećemo progovoriti ni riječ o rukometu. Imaće oporavak, naravno, ali ništa drugo, jer moraju da izbrišu sve iz glave i od subote počnu pripreme za meč sa Srbijom".

Jeste li gledali Srbiju do sada?

"Nisam je još gledao, samo neke isječke. Fokusirao sam se na Švedsku, ali znam da Srbija igra dobro".

Prve dvije utakmice u Nantu su potvrdile da je grupa B bila mnogo jača nego grupa A - Francuska se poigravala sa Danskom i slavila 29:23 (bilo i devet razlike), a Crna Gora je mnogo lakše nego što bi se zaključilo po konačnom rezultatu (30:28) porazila Švedsku.

"Slažem se sa tim. Bili smo dosta bolji od Švedske, da smo normalno odigrali finiš bilo bi bar pet-šest golova razlike. Švedska nema ekstra kvalitet kao Francuska, to se osjetilo".

Francuska je pobijedila i potrebna su joj još dva boda iz dvije utakmice, a Rusiji isto toliko, ali iz tri susreta, da bi bili ispred Crne Gore. Vjerujete li da neko od njih može da podbaci i da se Crnoj Gori otvore vrata polufinala?

"Ne vjerujem da će se Francuska okliznuti, ali se nadam da hoće Rusija. Moguće je, ali mi smo ovdje da bismo dobili što više utakmica. Ako na kraju ispred nas budu samo Francuska i Rusija, bićemo srećni, jer će se pokazati da smo tri najjača tima".

Vijesti.me

Komentari
 • Standardno
  • Like
  • Dislike
  • Najnoviji
  • Najstariji

Security code Osvježi

 1. Najnovije
 2. Najkomentarisanije
 3. Najčitanije
 4. Šansa preporučuje

Facebook