Peruničić objavio spisak za Svjetsko prvenstvo

jan 08, 2019 - 15:00:24 Autor: Kategorija: Rukomet
"Ne priznajem nikome da je bolji dok to semafor ne pokaže", rekao je selektor Srbije 

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Nenad Peruničić objavio je danas spisak od 17 igrača koji će učestvovati na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj i Danskoj.

Srbija će igrati u grupi sa Njemačkom, Francuskom, Rusijom, Brazilom i Korejom, a tri najbolje ekipe izboriće plasman u glavnu fazu takmičenja.

"Uz poštovanje protivnika i svih velikih reprezentacija, uvijek gledam najviše sebe i svoju ekipu, stav, energiju, želju i način na koji ćemo iznijeti taj pritisak od koga ne može da se pobjegne. Momci su svjesni da predstavljaju svoju zemlju. Šta god da se desi, moraju da je predstavljaju na najbolji mogući način. Nema pognute glave šta god da se desi", rekao je Peruničić.

Za početak takmičenja, tačnije prvu utakmicu protiv Rusije u petak, biće prijavljeno 16 rukometaša.

"Prvenstvo je dugo. Nismo pristupili analizi samo prvog protivnika, već cijelog turnira. Svaki protivnik je najbolji na svijetu. Tako gledamo na ono što nas čeka", kazao je selektor Sebije.

Peruničić se osvrnuo i na svoj izbor igrača sa šest debitanata.

"To ne gledam kao na alibi. Ti momci moraju da pokažu zbog čega su tu. Zbog čega su ispred igrača sa većim iskustvom i rejtingom. Ovo im je šansa da predstavljaju svoj grb i zemlju. Donose novu krv u tim. Očekujem da pokažu dobre igre iz svojih klubova i potvrde zbog čega su ovdje", rekao je Peruničić, pa nastavio:

"Znamo kakva je realnost, ali to ne znači da nećemo učiniti sve da je promijenimo. Ne priznajem nikome da je bolji dok to semafor ne pokaže. Svaki protivnik nam je isti. Vjerujem u svoj rad i ove momke. Ne znam kakav će rezultat biti na kraju. Daćemo sve od sebe. Živimo za ovo", kazao je Peruničić.

Srpski selektor prokomentarisao je grupe, odnosno favorite...

"Tu su Njemci i Danci kao domaćini. Vidjećemo reakciju Francuza bez lidera Nikole Karabatića, ali to je sjajna reprezentacija. Iznenađenja su moguća. Rukomet se proširio, nema nepobjedivih", poručio je Nenad Peruničić.

Spisak Srbije

Golmani: Svetislav Verkić (Vojvodina), Vladimir Cupara (Kilce) i Dejan Milosavljev (Vardar).

Bekovi: Miljan Pušica (Minden), Miloš Orbović (Temišvar), Stefan Vujić (Steaua), Ivan Mošić (Ademar Leon), Lazar Kukić (Logrono), Nemanja Zelenović (Gepingen), Draško Nenadić (Celje) i Nemanja Obradović (Visla).

Krila: Vukašin Vorkapić (Metaloplastika), Bogdan Radivojević (Rajn Nekar Leven), Nemanja Ilić (Tuluz) i Vanja Ilić (Logrono).

Pivoti: Zoran Nikolić (Konstanca) i Mijajlo Marsenić (Fuhse Berlin).

Komentari
 • Standardno
  • Like
  • Dislike
  • Najnoviji
  • Najstariji

Security code Osvježi

 1. Najnovije
 2. Najkomentarisanije
 3. Najčitanije
 4. Šansa preporučuje

Facebook