Budućnost spremna za Kopenhagen, Adžić: Veoma je bitno da krenemo pobjedom

jan 25, 2019 - 15:44:39 Autor: Kategorija: Rukomet
"Kopenhagen je tipična skandinavska ekipa, koja igra rasterećeno u gostima i pruža više nego na domaćem terenu", rekao je Dragan Adžić, trener Budućnosti

Budućnost i Kopenhagen odigraće u nedjelju (19.30 časova) utakmicu prvog kola Glavne runde Lige šampiona

Trener podgoričkih rukometašica Dragan Adžić istakao je da je Kopenhagen ima mana i slabosti, ali da je zahtjevna ekipa, koja igra dobro u gostima.

"To je tipična skandinavska ekipa, koja igra rasterećeno u gostima i pruža više nego na domaćem terenu. Spremamo se za njihovo najbolje izdanje, nadam se da ćemo iskoristiti njihove slabosti i pobijediti", rekao je Adžić, pa nastavio:

"Veoma nam je bitno da krenemo pobjedom i popravimo bodovni saldo prije završnih utakmica. Cilj nam je da budemo prvi ili drugi u grupi", kazao je Adžić.

On je naglasio da je protivnik Budućnosti ekipa koja je poslije Evropskog prvenstva odigrala pet utakmica u jakoj danskoj ligi.

"To je nama uvijek poseban izazov u prvom kolu grupne ili Glavne faze, jer ne možemo doći do takmičarske forme na startu takmičenja kao ekipe protiv kojih igramo. To iskustvo traje dugo, znamo način na koji to možemo prevazići – kvalitetnim odnosom i poštovanjem dogovora, kao i svjesnošću stanja u kojem se nalazimo", rekao je Adžić.

Strateg podgoričkog sastava smatra da će nivo odnosa i svjesnosti igračica biti dovoljan da se pobijedi ekipa Kopenhagena.

"Kopenhagen ima sjajnu ekipu, pogotovo šest bekova koji se rotiraju i imaju zavidan napadački potencijal. To su nosioci igre u reprezentacijama Švedske, Holandije i Danske. Posvetili smo im veliku pažnju i nadam se da će to dati pravi doprinos, odnosno da će omogućiti da odigramo što bolje", kazao je Adžić

On je rekao da Kopenhagen igra drugačije od Odenzea, koji je ubjedljiv u danskom prvenstvu.

"To je zahtjevna ekipa, pogotovo za prvo kolo, imajući u vidu takmičarsku formu i način na koji igraju. Imaju najboljeg odbrambenog igrača sa EP, ali, za razliku od Odenzea, nemaju odbrambeni sistem. Imaju pojedinačno i individualno dobru odbranu, ali način koji igraju omogućava dosta prostora za saradnju bekova i pivota. Vjerujem da će i naša krila biti na visokom nivou. Tim pobjeđuje, manje je bitno ko će se manje ili više istaći", poručio je Adžić.

Trener Budućnosti osvrnuo se i na zdravstveni bilten.

"Dijana Ujkić će, prema najavama doktora, odsustvovati do kraja sezone, dok će Ivona Pavićević početi da trenira naredne sedmice. Milena Raičević i Katarina Bulatović su spremne. Situacija kod Tatjane Brnović je takva da na kraju sezone mora operativno riješiti problem koljena. Trenutno je u boljem trenažnom stanju nego što je bila pred Evropsko prvenstvo”, rekao je Adžić.

Nedjeljna utakmica prvog kola Glavne runde između Budućnosti i Kopenhagena počeće u 19.30 časova.

Ostala dva meča Grupe 1 na programu su u subotu – Odenze dočekuje Brest, dok je Mec domaćin Rostov Donu.

Komentari
 • Standardno
  • Like
  • Dislike
  • Najnoviji
  • Najstariji

Security code Osvježi

 1. Najnovije
 2. Najkomentarisanije
 3. Najčitanije
 4. Šansa preporučuje

Facebook