Rajčić i Jauković složne: Dobra odbrana recept za uspjeh protiv Kopenhagena

jan 26, 2019 - 15:55:07 Autor: Kategorija: Rukomet
"Kopenhagen je tipični predstavnik skandinavske škole rukometa, njihova igra se bazira na brzoj tranziciji", rekla je Đurđina Jauković

Rukometašiće Budućnosti ugostiće sjutra (19.30 časova) ekipu Kopenhagena, u utakmici prvog kola glavne runde Lige šampiona

Golman Budućnosti Marina Rajčić očekuje težak duel, ali i vjeruje u pobjedu svog tima.

"Kopenhagen se ne razlikuje mnogo od ekipa sa kojima smo igrali u prvom dijelu Lige šampiona. Dakle, znamo šta nas čeka, znamo njihove dobre i loše strane. Trebaće nam jaka odbrana", kazala je Rajčić, pa dodala:

"Igramo kod kuće, forma nam je na višem nivou nego u prvoj fazu Lige šampiona i spremne smo za pobjedu", poručila je Rajčić.

Lijevi bek Đurđina Jauković, takođe, smatra da je dobra odbrana recept za uspjeh protiv Kopenhagena.

"Pratili smo utakmice Kopenhagena, dobro smo ih pripremili, ne mogu nas iznenaditi. Kopenhagen je tipični predstavnik skandinavske škole rukometa, njihova igra se bazira na brzoj tranziciji. Ukoliko zaustavimo to njihovo najjače oružje, naša šansa je da dobrom odbranom dođemo do lakših golova", rekla je Jauković. 

Upoređujući Odenze, sa kojim je Budućnost igrala u prvoj fati LŠ, i Kopenhagen, Jauković je kazala da postoji velika razlika. 

"Odenze, koji smo dva puta dobili u grupnoj fazi, više pažnje posvećuje odbrani od Kopenhagena, koji je više vodi računa o napadu. Kopenhagen ima vrhunske bekove i krila, ali i dosta rupa u odbrani, koje mi treba da iskoristimo", poručila je Jauković.

Budućnost i Kopenhagen odigrali su do sada šest međusobnih duela u Ligi šampiona, od kojih je podgorički tim dobio četiri, dok su dva završena bez pobjednika. 

Nedjeljni duel prvog kola glavne runde Lige šampiona između Budućnosti i Kopenhagena zakazan je za 19.30 časova.

Komentari
 • Standardno
  • Like
  • Dislike
  • Najnoviji
  • Najstariji

Security code Osvježi

 1. Najnovije
 2. Najkomentarisanije
 3. Najčitanije
 4. Šansa preporučuje