Federer: Vjerovao sam, vjerovaću i dalje

jul 16, 2017 - 22:10:01 Autor: Kategorija: Tenis
"Iskreno, prošle godine nisam bio siguran da ću moći opet da stignem do finala", rekao je Fedeks

Gubio je od Novaka Đokovića finala 2014. i 2015. godine, a lani je poražen u polufinalu od Miloša Raonića. Vjerovatno niko tada nije mogao ni da pomisli da će se Rodžer Federer vratiti na tron na svom omiljenom turniru, Vimbldonu.

Iako je i on sam priznao da je imao te sumnje, Maestro iz Bazela je opet bog u Londonu. U finalu najprestižnijeg turnira na svijetu, 35-godišnji Švajcarac je savladao Marina Čilića sa 6:3, 6:1, 6:4 i prigrabio rekordnu osmu titulu.

"Imao sam vjeru u sebe da mogu da dostignem takve visine. Iskreno, prošle godine nisam bio siguran da ću moći opet da stignem do finala, u kojima sam gubio od Novaka 2014. i 2015, ali sam shvatio da je sve moguće ako vjerujete u sebe. Nastaviću da vjerujem i dalje", poručio je Fedeks na dodjeli trofeja.

Legendarni Švajcarac je prokomentarisao Čilićeve muke u finalu.

"Surovo je sve ovo, ali se borio kako treba. Čestitke na izvanrednom turniru, trebalo bi da budeš ponosan, jer je velika prilika igrati finale ovdje. Igrao si odlično, ali ponekad ne možeš u finalu da se osjećaš dobro. Nadam se da ćeš još nekoliko puta ovako dobro igrati na Vimbldonu", poručio je Federer rivalu.

Komentari
 • Standardno
  • Like
  • Dislike
  • Najnoviji
  • Najstariji

Security code Osvježi

 1. Najnovije
 2. Najkomentarisanije
 3. Najčitanije
 4. Šansa preporučuje

Facebook