Vavrinka: Norman me je izdao kada mi je bilo najteže

dec 03, 2017 - 15:59:08 Autor: Kategorija: Tenis
"U nekim od najgorih trenutaka karijere, očekujete da možete računati na bliske osobe", rekao je Stanislas Vavrinka

Švajcarski teniser Stanislas Vavrinka morao je ranije da završi sezonu zbog problema sa koljenom, koji se ispostavio kao veoma ozbiljan. 

Vavrinka je imao dvije hiruruške intervencije, a poslije višemječne agonije vratio se u pun trenažni proces.

"Prošlo je godinu dana od povrede na turniru u Bazelu. Žalim što problem nisam riješio pred start sezone na travi, poslije Rolan Garosa, nego sam to odložio. Obavio sam dva zahvata i nakon toga sam osam nedjelja koristio štake. Moje tijelo je dosta pretrpilo zbog toga", rekao je Vavrinka.

On sada trenira normalno, ali priznaje da nije u top formi.

"Treniram šest od sedam dana u nedjelji, ali nisam još 100 odsto sprema. Međutim, moj cilj je nastup na Australijan openu, čak i ako ne bude u potpunosti zdrav", kazao je Vavrinka.

U međuvremenu, Švajcarca je napustio i trener Magnus Norman, nakon četiri godine uspješne saradnje, što je Vavrinki teško palo. 

"To je za mene bilo veliko razočaranje. Vrijeme u koje je saopštio tu odluku bilo je veoma iznenađujuće. Jer, u nekim od najgorih trenutaka karijere, očekujete da možete računati na bliske osobe. Magnus mi je samo rekao da želi da provodi više vremena sa porodicom i da je to razlog prekida saradnje", rekao je Vavrinka, koji je pod Normanovom palicom osvojio 14 trofeja, od čega sva tri Grend slema koja ima u kolekciji.

Vavrinka još nije našao novog trenera.

"Tražim trenera ssa kojim želim da ostvarim dugoročnu saradnju, na tri-četiri godine. Imam neka imena na listi, a postoji mogućnost da to bude Pol Enekon, bivši trener Pita Samprasa. Sa njim sam već sarađivao tokom dijela sezone na travi", zaključio je Vavrinka. 

Komentari
 • Standardno
  • Like
  • Dislike
  • Najnoviji
  • Najstariji

Security code Osvježi

 1. Najnovije
 2. Najkomentarisanije
 3. Najčitanije
 4. Šansa preporučuje