Hrvatska sutkinja cijeli gem pogrešno brojala poene i razbjesnila Radvanjsku

feb 13, 2018 - 10:28:34 Autor: Kategorija: Tenis
Marija Čičak je neshvatljivo pogriješila na tri miliona dolara vrijednom WTA turniru u Dohi

Rijetko viđenu grešku je napravila hrvatska sutkinja Marija Čičak u meču 1. kola tri miliona dolara vrijednog WTA turnira u Dohi između Agnješke Radvanjske i Mone Bartel.

Prvi vodstvu Poljakinje 4:2 u 3. setu Njemica je servirala pri rezultatu 15:15 i izgubila sljedeći poen velikim promašajem forhendom.

I tu je počela drama. Iako je linijska sutkinja glasno rekla aut, a promašaj je bio više nego očit, Čičak je rekla "30:15", iako je pravi rezultat bio 15:30.

Nijedna igračica nije reagovala na očitu grešku i nakon što je Bartel dobila sljedeća dva poena, hrvatska sutkinja je rekla gem Bartel, na što je Poljakinja ljutito reagovala, ali s potpunim pravom.

U tom trenutku rezultat je trebalo da bude 40:30 i Radvanjska je u čudu gledala sutkinju i govorila joj da nije u pravu.

Čičkova se nije dala i rekonstruisala je poene ne bi li argumentovala pravi rezultat, a kad je pitala Bartel, koja je cijelo vrijeme opušteno sjedjela na klupi, Njemica je rekla da se ne sjeća.

Tek nakon nekoliko minuta očajničkog uvjeravanja Poljakinje, Čičak je preko radio veze zatražila potvrdu njenih tvrdi. Nakon što ju je dobila, igračice su se vratile na teren.

"30:40", rekla je Čičak i nije shvatila da je ponovo pogriješila.

"Ma, ne. 40:30", vikala je Radvanjska.

"Da, 40:30", napokon je Čičak pogodila rezultat.

Vidno iznervirana Radvanjska je, iako je dobila taj gem i povela 5:2 s dvostrukim brejkom prednosti, propustila nevjerovatnih devet meč lopti prije nego što je napokon odservirala za konačnu pobjedu 3:6, 6:3, 7:5.

Komentari
 • Standardno
  • Like
  • Dislike
  • Najnoviji
  • Najstariji

Security code Osvježi

 1. Najnovije
 2. Najkomentarisanije
 3. Najčitanije
 4. Šansa preporučuje

Facebook