Vajda: Đoković je razmišljao da ne igra na Vimbldonu

nov 30, 2018 - 17:26:06 Autor: Kategorija: Tenis
"Novak Đoković je bio fizički spreman, ali mentalno nije bio na najvišem nivou", rekao je Marjan Vajda, trenera srpskog trenisera

Marjan Vajda, trenera Novaka Đokovića, izjavio je da srpski teniser razmišljao da ne igra na ovogodišnjem Vimbldonu, nakon što se razočarao eliminacijom na Rolan Garosu od Italijana Marka Ćekinata.

Ipak, predomislio se u posljednjem trenutku, a kasnije i je došao do titule na Vimbldonu.

"Dva-tri dana poslije Rolan Garosa, Novak me je pozvao i rekao: 'Odlučio sam da igram na Vimbldonu, hajde da probamo'. Odgovorio sam: 'Naravno, idemo'", rekao je Vajda, pa nastavio:

"Bila je samo dilema da li će prije Vimbldona igrati u Haleu ili u Kvinsu. Odlučili smo se za Kvins. Onog momenta kada je stao na travu, Đoković je zaboravio sve što je bilo prije toga. Odjednom se ponovo osjećao sjajno. To što je u stanju da brzo zaboravi ono loše, jeste Novakova jaka vrlina", kazao je Vajda.

Đoković je izgubio finale u Kvinsu od Hrvata Marina Čilića, ali je na tom turniru dobio ono što mu je bilo potrebno.

"Đoković je bio fizički spreman, ali mentalno nije bio na najvišem nivou. Bila mu je preko potrebna serija pobjeda. U Kvinsu jeste izgubio finale, ali je to tog trenutka dobio mnogo na samopouzdanju", rekao je Vajda.

Đoković je samopouzdanje potvrdio na Vimbldonu, koji je osvojio, a do kraja godine pripao mu je i US open, kao i Mastersi u Sinsinatiju i Šangaju.

To ga je, na kraju, vratilo na čelo ATP liste.

Komentari
 • Standardno
  • Like
  • Dislike
  • Najnoviji
  • Najstariji

Security code Osvježi

 1. Najnovije
 2. Najkomentarisanije
 3. Najčitanije
 4. Šansa preporučuje

Facebook